For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Christian Thielemann | George Enescu Festival
Christian_Thielemann__c__Matthias_Creutziger

Christian Thielemann

Christian Thielemann a devenit dirijor principal la Staatskapelle Dresden începând cu stagiunea 2012/13. Pentru publicaţia F.A.Z., el i-a inspirat pe muzicienii din această “faimoasă şi miraculoasă harpă să atingă culmi muzicale noi” prin lăudatele sale concerte inaugurale.

Thielemann şi-a început cariera profesională în 1978, ca pianist corepetitor la Deutsche Oper din Berlin. După diferite posturi ocupate la Gelsenkirchen, Karlsruhe şi Hanovra, s-a alăturat echipei de dirijori de la Rhine Opera din Dusseldorf în 1985. Trei ani mai târziu, s-a mutat la Nuremberg pentru a deveni cel mai tânăr Generalmusikdirektor din Germania, înainte să se întoarcă la Deutsche Oper din Berlin în 1997, unde a deţinut poziţia de director muzical timp de şapte ani. Thielemann a ocupat acelaşi post la Munich Philharmonic Orchestra din 2004 până în 2011.

Este deosebit de cunoscut în întreaga lume în special pentru remarcabilele sale interpretări ale muzicii romantice germane, atât la operă, cât şi în sala de concert. Debutul său la Bayreuth s-a produs în 2000, iar de atunci a revenit anual pentru a produce interpretări definitive ale operei wagneriene. Pentru concertul său cu »Die Frau ohne Schatten« a lui Richard Strauss la Salzburg Festival din 2011, Thielemann a fost votat »Dirijorul Anului« de către revista »Opernwelt«. Ciclul Brahms realizat împreună cu Staatskapelle va apărea atât pe CD, cât şi pe DVD, iar cu Vienna Philharmonic Orchestra a realizat înregistrările complete ale simfoniilor lui Beethoven.

Christian Thielemann a fost director artistic al Festivalului de Paşti de la Salzburg începând din 2013. Este membru onorific al Royal Academy of Music din Londra şi deţine doctorate onorifice conferite de Franz Liszt College of Music din Weimar şi Catholic University of Leuven, Belgia.