For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Dan Mihai Goia | George Enescu Festival
dan mihai goia

Dan Mihai Goia

Născut la Cluj-Napoca, Dan Mihai Goia a studiat vioara, viola, pianul şi canto, absolvind Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti unde a abordat dirijatul coral sub îndrumarea unor maeştri precum Marin Constantin şi Petre Crăciun.

Membru al Corului Naţional de Cameră „Madrigal” (între anii 1971-1995), a susţinut concerte la pupitrul acestei prestigioase formaţii corale, fiind o perioadă şi director general adjunct şi dirijor secund al acestui ansamblu.

Între anii 1997 – 2009 Dan Mihai Goia a fost conducătorul artistic şi dirijorul Coralei Bărbăteşti Ortodoxe „Te Deum Laudamus” cu care a susţinut peste 250 de concerte în ţară şi străinătate şi a realizat 5 CD-uri. Membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Dan Mihai Goia este autorul a peste 40 de lucrări corale şi camerale precum şi a suitei simfonice şi a baletului ”Albă ca Zapada”. A fost profesor de dirijat şi ansamblu coral la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti între anii 1990-2003, iar în anul 2004 a obţinut Titlul de Doctor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Din anul 2000 este dirijorul Corului Academic Radio alături de care a participat la peste 200 de concerte vocal-simfonice şi a cappella.
Activitatea dirijorală şi muzicală a lui Dan Mihai Goia este consemnată şi în ediţia princeps 2002 a Enciclopediei „WHO’S WHO?” în România, în Lexiconul „Muzicieni din România” şi a fost apreciată prin acordarea de numeroase premii şi distincţii, în ţară şi în străinătate.