For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Daniela Denschlag | George Enescu Festival
Daniela Denschlag

Daniela Denschlag

Daniela Denschlag s-a născut în Worms (Germania) și a studiat biologia înainte de a începe studiile vocale cu Rudolf Piernay la Mannheim Musikhochschule.

A debutat în rolul Erda Mannheimer Ring (1999). Din 2002-2008 Daniela Denschlag a fost membră a Operei de Stat din Viena. În 2004 a debutat în rolul Brigitta în Die tote Stadt, la Festivalul de la Salzburg.

În 2008, a cântat la Opera de Stat din Hamburg rolul Marcellinei din Nunta lui Figaro, în 2009 a fost Klytemnästra la Opera din Bonn, şi a cântat la Florența sub bagheta lui Zubin Mehta. Din 2010, şi-a trecut în repertoriu rolurile Kabanicha în opera Katya Kabanova și Vrăjitoarea în Hänsel und Gretel. În 2011 a adus Gurrelieder, cu Orchestra Filarmonicii din Israel, la Tel Aviv și Ierusalim.

În calitate de artist invitat, Daniela Denschlag a cântat la Lyon, Mannheim și Viena în “Das Lied von der Erde” (Mahler) și ca solist în mai multe simfonii de Mahler în Berlin, Viena, Mannheim, Darmstadt, Baden-Baden și la Festivalul de la Salzburg.

Apare în rolul Brigittei (Die tote Stadt) într-o înregistrarea unui concert susţinut cu Filarmonica din Viena, dirijor Donald Runnicles, la Festivalul de la Salzburg. De asemenea, apare pe un CD cu înregistrarea live a concertului Gurrelieder susţinut sub bagheta lui Zubin Mehta cu Filarmonica Orchestrei din Israel (2011, Tel-Aviv).