For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Edgar Pujol | George Enescu Festival
edgar-pujol copyright ettore causa

Edgar Pujol

Edgar Pujol s-a născut în Barcelona și a început lecțiile de vioară sub coordonarea lui E. Graubin. După câțiva ani l-a cunoscut pe violonistul Sergio Prieto. El a continuat studiile pentru vioară timp de 5 ani și apoi şi-a obţinut diploma. A susţinut concerte de muzică de cameră cu Conservatorul din Barcelona, înainte de a veni la Academia Internațională de Muzică Menuhin. Acolo a studiat cu Alberto Lysy și Liviu Prunaru. A absolvit la Conservatorul Lausanne obţinându-şi diploma de solist. Cu Camerata Lysy, el interpretează concerte şi recitaluri în mod regulat în calitate de muzician de cameră și solist principal în Elveția, Europa și Argentina. A urmat masterclassuri susţinute de Ruggiero Ricci, Tibor Vargă, Igor Orswakh, Ivry Girtlis, Shlomo Mintz, Georgy Pauk etc.

Edgar Pujol a inregristrat mai multe CD-uri și a cântat în calitate de solist cu Orchestra Simfonică din Barcelona (A. Matilde de Josep Soler).

Edgar Pujol cântă la o vioară de Nicola Amati din 1660.