For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Egle Chişiu | George Enescu Festival
egle-chisiu

Egle Chişiu

Soprana Egle Chişiu s-a născut în Vilnius, Lituania. A studiat pian de la 6 ani şi canto de la 12 ani la şcoala de muzică din Vilnius. După absolvirea liceului a fost admisă la Academia de Muzică din Lituania, unde a obţinut diplomele de Licenţa şi de Master în Canto liric. În 2004 s-a perfecţionat cu o bursă a Guvernului Italian la Conservatorul A.Scontrino din Trapani, Italia. Din 2009 Egle Chişiu se perfecţionează sub îndrumarea prof. Georgeta Stoleriu.

Soprana Egle Chişiu a fost premiată în următoarele Concursuri Internaţionale: Premiul Radio Iaşi pentru cea mai fonogenică voce din Concursul Internaţional de Canto “J.Schmidt” (2007); Premiul III la Concursul International de cântăreţi şi pianişti acompaniatori (Vilnius, Lituania, 2005); laureată a Concursului Naţional de Interpretare a Liedului Românesc; Premiul Special pentru Promovarea Liedului Romanesc (Braşov, 2005); finalistă a Concursului XV Selezione per Cantanti Lirici ‘Mario del Monaco’ (Marsala, Italia, 2004); Grand Prix la Concursul Internaţional de tineri cântareţi ‘XX-th Century Art’ (Kiev-Vorzel, Ucraina 2003); finalistă a Concursului “Triumfo Arka” de la Televiziunea Nationala a Lituaniei, unde a apărut săptămânal pe ecran cu arii si cântece acompaniată de orchestra televiziunii pe o perioada de 3 luni.

A debutat în opera din Klaipeda (Lituania) în 2006 cu rolul Tatianei din „Evgheni Oneghin“ de Ceaikovski, unde apoi a creat şi alte roluri principale: Poppea din “Încoronarea Popeei“ (2010), Muzica şi Proserpina din „Orfeo“ de C. Monteverdi (2008-2009).

Soprana Egle Chişiu a participat la Masterclass-uri susţinute de mari cântăreţi români Nelly Miricioiu şi Ludovic Spiess, precum şi la cursurile de Opera “Oper Oder Spree 2006” în Cetatea Beeskow (Germania).

Repertoriul sopranei Egle Chişiu cuprinde operă, operetă, musical, lied, oratoriu şi canţonete. Cântăreaţa a susţinut mai multe concerte în Kiev (Ucraina), Cracovia (Polonia), Marsala, Milano (Italia), Bucureşti, Braşov, Piatra-Neamţ, Mediaş, Suceava (România), Beeskow, Neuzelle, Sauen (Germania), Rezekne (Letonia) şi mai multe oraşe din Lituania.