For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ekaterina Semenchuk | George Enescu Festival
ekaterina semenchuk

Ekaterina Semenchuk

Mezzosoprana rusă Ekaterina Semenchuk a participat la Festivalul Ravinia, unde a interpretat pentru prima oară “Das Klagende Lied”, sub bagheta lui James Conlon. A cântat și alături de Opera din Los Angeles în opera „Evgheni Oneghin”, în care a jucat rolul Olgăi, iar alături de Orchestra Gewandhaus din Leipzig a interpretat „Pulcinella”, cu Mikhail Jurowski.

După debutul de la Teatro Real din Madrid în rolul Martei în „Iolanta”, a cântat în Calfornia alături de Orchestra Simfonică Monterey („Les Nuits d’été”, „Șeherezada”). A cântat la Wigmore Hall, la Paris („Oedip”, rolul Jocastei), Bergen, Norvegia (Judith din „Castelul Prințului Barbă-Albastră”), Metropolitan Opera (Marins din „Boris Godunov”), Roma, alături de Orchestra Santa Cecilia, în „ Alexander Nevsky”.

Semenchuk a cântat alături de Orchestra Mariinski în Japonia (Didon în opera „Troienii”), Orchestra Valencia din Spania Simfonia a II-a a lui Mahler, dar și cu Filarmonica din Varșovia. . Rolul Amneris din „Aida”, pe care l-a interpretat la Teatrul Mariinsky în cadrul Festivalului “White Nights” a fost extrem de apreciat. Tot acolo a cântat și în Requiem-ul lui Verdi, sub bagheta lui Valery Gergiev.

Printre recentele ei succese se numără rolul principal din „Carmen”, alături de Opera Regală Daneză, un rol pe care l-a jucat și la Opera Națională Poloneză, Oper Leipzig, Opera din Philadelphia, Opera din Dallas, Teatro Lirico di Cagliari, dar și în Tokio și Seul, sub conducerea lui Myung-whun Chung. La Opera din Los Angeles și-a făcut debutul în rolul Fricka din „Walkiriile”, după care a urmat rolul Didon din „Troienii”, alături de Orchestra Teatrului Mariinsky pe scena din Sankt Petersburg, dar și la Carnegie Hall, în New York.

Ca solistă, a susținut recitaluri în Europa, America de Nord și Argentina. Acompaniată de Semion Skigin, a susținut un recital aniversar Șostakovici la Konzerthaus din Viena. Alături de Orchestra Simfonică din Göteborg a interpretat în „Romeo și Julieta” de Berliotz, sub bagheta lui Carlo Rizzi, dar și în Requiem-ul lui Verdi, sub conducerea lui Gustavo Dudamel. Ekaterina Semenchuk a cântat și în „Moartea Cleopatrei” la Concertgebouw din Amsterdam, dirijată de Valery Gergiev, în „Hamlet” de Prokofiev, alături de Orchestra Simfonică Stavanger, condusă de Mikhail Jurowski sau în „Simfonia a II-a” a lui Mahler și în „Cântecele copiilor morţi”, alături de Orchestra Philharmonia, dirijată de Eliahu Inbal. Mezzosoprana a interpretat și în „Simfonia a III-a” de Mahler, cu Orchestra Simfonică Bournemouth, dirijată de Marin Alsop, dar și alături de Orchestra Simfonică din Noua Zeelandă, sub bagheta lui Pieteri Inkinen.

Discul ei de debut, cu lucrări rusești, a fost lansat de casa de discuri Harmonia Mundi.