For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Elizabeth Watts | George Enescu Festival
Watts

Elizabeth Watts

Elizabeth Watts a câștigat în anul 2007 premiul Rosenblatt Recital Song în cadrul competiției globale BBC Cardiff Singer și premiul pentru cel mai remarcabil tânăr artist la premile Cannes MIDEM Classique, precum și premiul Kathleen Ferrier în 2006.

În prezent este un artist resident la Southbank Centre și alumni-artist  al BBC Radio 3 New Generation. În februarie 2011 i-a fost acordat premiul Borletti-Buitoni Trust.

Debutul său în înregistrare a reprezentat opera „Lieder‘‘ a lui Schubert (Sony) fiind critic aclamată și urmată de discuri ale Cantatas de Bach (Harmonia Mundi), la fel de aplaudate cât și „Lieder‘‘ de Strauss alături de Roger Vignoles (Hyperion) și mai recent arii de Mozart împreună cu Scottish Chamber Orchestra și Christian Baldini (Linn Records).

Planurile cu privire la recitaluri include apariții la Concertgebouw Amsterdam alături de Roger Vignoles, la Musée d’Orsay, Paris cu Songsmiths și câteva apariții la Wigmore Hall, London împreună cu Roger Vignoles, Julius Drake și Malcolm Martineau.

Alte planuri pentru acest sezon și pe mai depare includ roluri precum Countess Le nozze di Figaro pentru Welsh National Opera; Marzelline Fidelio într-o nouă producție de Dimitri Tcherniakov la Theater an der Wien cu Marc Minkowski pentru 2016 Wiener Festwochen; Minerva Il Ritorno d’Ulisse in Patria împreună cu Academy of Ancient Music; Vaughan Williams Symphony No 3 cu LSO și Sir Mark Elder și un turneu european al lui Messiah incluzând Lisabona și Barcelona.

 Concerte recente au inclus Requiem  de Mozart împreună cu LSO; Mass in C Minor cu Akademie für Alte Musik și Daniel Reuss cât și cu Scottish Chamber Orchestra și Olari Elts; Requiem de Brahms și cu LPO și Yannick Nézet-Séguin; St Matthew de Bach și St John Passions (concerts and recordings) alături de Academy of Ancient Music și Richard Egarr; Symphony No 9 de Beethoven și Scena di Berenice de Haydn cu SCO; Symphonies 2 și 4 de Mahler și Lieder de Strauss împreună cu Netherlands Philharmonic Orchestra; No 2 alături de LPO și Andrés Orozco-Estrada cât și No 4 cu LSO și Michael Tilson Thomas cât și cu Philharmonia Orchestra și Vladimir Ashkenazy; Vaughan Williams Sea Symphony cu Stockholm Philharmonic Orchestra și cu BBC SSO și  Kurtág Kafka Fragments for Soprano and Violin alături de Hebrides Ensemble, cât și reprezentații cu Bachakademie Stuttgart și Hans-Christoph Rademan și cu RIAS Kammerchor, Berlin și Ottavio Dantone și Handel L’Allegro, il Penseroso ed il Moderato împreună cu Mark Morris Dance Group la Teatro Real din Madrid.

Roluri de opera au inclus Zerlina Don Giovanni  și Marzelline Fidelio pentru Royal Opera, Covent Garden; Susanna Le Nozze di Figaro pentru Santa Fe Opera și WNO, pentru care Elizabeth a cânta de asemenea Pamina Die Zauberflöte și Così fan tutte de Fiordiligi; Almirena în Rinaldo de Handel pentru Glyndebourne on Tour și în concert, Josephine HMS Pinafore la Festivalul Edinburgh din 2015.

Elizabeth a fost coristă la Norwich Cathedral și a studiat arheologia la Sheffield University înainte de a studia canto la Royal College of Music din Londra. În perioada 2005-2007 a fost membră a programului Young  Singers al English National Opera.