For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Emil Vişinescu | George Enescu Festival
emil-visinescu

Emil Vişinescu

Născut la 10 martie 1969 , Bucureşti, Emil Vişinescu a studiat la Universitatea Naţională de Muzică sub îndrumarea lui Ioan Cudalbu şi a lui Valeriu Barbuceanu. Din 1993, este membru al Orchestrei Filarmonicii “George Enescu” din Bucureşti. A absolvit numeroase cursuri de specializare. În perioada 2000-2002 a studiat cu Ernesto Molinari, la Universitatea de Muzică din Berna-Biel. Măiestria sa a fost apreciată de-a lungul timpului, prin acordarea mai multor premii. Emil Vişinescu este un artist activ al scenei naţionale şi internaţionale, susţinând o serie de concerte, atât în calitate de solist, cât şi ca membru al unor ansambluri. Ca solist, a interpretat alături de prestigioase orchestre din ţară şi din străinătate (Biel, Berna). De 15 ani, ca membru al trio-ului “Mosaic”, interpretează pe diverse scene din România, Belgia, Franţa şi Elveţia.

Emil Vişenescu a fost invitat ca membru în diferite jurii, a predat în cadrul Cursurilor Internaţionale de Vară de la Breaza şi Cisnădie. În 2006 a fost invitat să susţină un recital şi un curs de specializare de către Academia de Muzică şi Dans din Ierusalim. Tot în 2006, acesta a fost solist al Orchestrei Radio din România, în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică Contemporană, Bucureşti. A făcut înregistrări pentru Radiodifuziunea Română. Începând cu anul 2002, predă clarinetul la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.