For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Emily Kay Marcheschi | George Enescu Festival
Emily Marcheschi

Emily Kay Marcheschi

O mezzo-soprană în continuă ascensiune, Emily Kay Marcheschi a cresut în marele oraș Boston, Massachusetts. Cea mai mare dintre cei opt copii, s-a născut într-o familie care i-a insuflat dragostea pentru muzică. De la o vârsta fragedă, a fost expusă unor stiluri muzicale diferite, variind de la muzica clasică la R&B și funk. Ambii părinți i-au fost mentori și susținători pentru a urma o carieră în muzică și reprezentație. A început să studieze pianul la vârsta de 7 ani și a urmat  în același timp cursuri de balet la Boston Ballet. Continuând să studieze pianul și să țină reprezentații pentru câțiva ani, a fost invitată să se alăture câtorva grupuri de cor pe parcursul anilor de liceu și celor de facultate.

Sub îndrumarea lui Seth McMullen a cântat în cadrul corului de femei și în cadrul corului mixt. Cu ambele coruri, a concurat în cadrul mai multor competiții locale și regionale de-a lungul statelor Northwest United, obținând punctaje remarcabile sau chiar câștigând. Perioada petrecută în liceu i-a oferit oportunitatea de a participa în cadrul ansamblului de jazz, care a determinat-o să dezvolte o afinitate pentru acest tip de muzică. Între 15 și17 ani, a studiat canto clasic alături de Marta Johns. A concurat în cadrul competițiilor regionale de soprană, obținând punctaje superioare timp de 3 ani la rând.

În timpul facultății a studiat alături de Dr. Barry Bonous, concentrându-se mai mult pe vocea contemporană. A fost membră a Brigham Young University Women’s Chorus sub directiva lui Jean Applonie. În timpul studiului a lucrat de asemenea cu Dr. Ron Staheli.

Emily are o pasiune pentru muzică și are abilitatea de a ridica moralul oamenilor, încurajându-i. În prezent, este misionară a The Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints și a fost  în România pentru mai mult de un an de zile pentru a asista la procesul de îmbunătățire a vieților oamenilor prin intermediul muzicii. „Muzica aduce spiritul care poate instant atinge oricare suflet ce o ascultă, și îmi doresc să iau întotdeauna parte la această experiență.”