For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ettore Causa | George Enescu Festival
ettore causa

Ettore Causa

Născut în Italia, violistul Ettore Causa este unul dintre cei mai străluciți muzicieni și instructori de muzică din timpul nostru. În 2000 a câştigat prestigiosul concurs Lionel Tertis Competition for Viola (Anglia), Premiul Peter Schidlof și Premiul J. Barbirolli pentru sunetul său desăvârşit. El este lăudat pentru simțul său artistic de excepție, inteligența și calitățile captivante ale unui muzician versatil.

Ca solist a susţinut recitaluri în săli importante de concerte: la Carnegie Hall, Londra, Zurich Tonhalle, Auditorium Natianen de Madrid, la Cortot Salle din Paris și la Tokyo Symphony Hall. El a fost implicat în festivaluri internaţionale de prestigiu, precum Festivalul de la Salzburg, Festivalul Yehudi Menuhin din Gstaad, Festivalul Tivoli din Copenhaga, Prusia Cove din Anglia, Festivalul Lanaudière din Canada sau Festivalul Norfolk din SUA.

Ettore Causa se dedica complet muzicii de camera: a fost membru al cvartetului Aria intre 2004-2009 și în prezent concertează alături de cvartetul Poseidon. De multe ori a lucrat împreună cu muzicieni de talie mondială, cum ar fi cu Tokyo String Quartet și Elias String Quartet, cu Pascal Roge, Boris Berman, Peter Frankl, Thomas Ades, Natalie Clein, Ana Chumachenko, Ani Kavafian, Alberto și Antonio Lysy, Liviu Prunaru, Thomas Demenga, Anthony Marwood, Ulf Wallin, William Bennett și alții. A studiat la Academia Internaţională de Muzică Menuhin (Elveția) cu Alberto Lysy și Johannes Eskar și apoi la Școala de Muzică din Manhattan cu Michael Tree (USA). După ce a studiat viola și muzica de cameră pentru mai mulți ani la Academia Internaţională de Muzică Menuhin, s-a transferat la Yale School of Music în 2009.

Înregistrările sale pe CD au câștigat un mare respect în presă şi au inclus un album de Claves cu transcrieri de piese romantice care a fost premiat cu “5 tunning forks “de revista muzicală franceză Diapason.

Ettore cântă pe o violă construită pentru el de Frederic Chaudiore în 2003.