For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Eugen Ţichindeleanu | George Enescu Festival
EUGENE SANS DSC_0559

Eugen Ţichindeleanu

Născut în România în 1981 într-o familie de muzicieni, Eugen a debutat cu Filarmonica Mihail Jora din Bacău la vârsta de 8 ani.

Și-a continuat studiile la liceul „George Enescu” și apoi la Universitatea Națională de Muzică din București sub îndrumarea lui N.Bilciurescu, vizitând totodată și clasa Maestrului Ștefan Gheorghiu.

În această perioadă cântă ca solist cu majoritatea orchestrelor din țară. În anul 2000 este invitat de Maestrul Gerard Poulet la Paris pentru perfecționare, și după câștigarea Premiului I la Concursul „George Enescu” în 2003 se stabilește acolo. Urmează cursuri la Ecole Normale de Paris și mai târziu la Conservatoir National de Paris cu Olivier Charlier și Jean Jacques Kantorow, beneficiind în paralel și de îndrumarea maeștrilor Dmitry Sitkovetsky, Pavel Vernikov, Mauricio Fuks. Perioada Pariziana îi aduce numeroase premii: Varșovia, Moscova, Valsesia Carl Nielsen, Kazakhstan, Long-Thibaud, Lyon, precum și numeroase invitații în festivaluri precum- Prades, Musicades de Lyon, Newport și colaborarea cu artiști precum Dmitry Sitkovetsky, Bella Davidovici,Hamish Milne, Henri Demarquette, Haruko Ueda, Jean Philippe Collard, Mariana Shirynian, Milne, Jiri Barta etc.

Eugen este în prezent stabilit în Danemarca, unde este activ ca prim concertmaestru al orchestrei simfonice din Odense, și prim violonist al Copenhagen String Quartet cu care în acest sezon prezintă integrala Cvartetelor de Beethoven.

A colaborat intens cu orchestre diverse precum Orquestra de Granada, Mahler Chamber Orchestra, Chamber Orchestra of Europe, Orchestre du Capitole de Toulouse, London Philharmonia, Singapore Symphony, Copenhagen Philharmonic și mai ales cu London Philarmonic Orchestra cu care își reia activitatea în curând.

Vioara sa este un Domenico Montagnana, Veneția, 1731.