For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Frédéric Moreau | George Enescu Festival
Fred moreau

Frédéric Moreau

Captivând publicul prin performanțele, carisma și virtuozitatea lui uimitoare, Frédéric Moreau este invitat periodic la numeroase festivaluri, în săli de concerte prestigioase din întreaga lume şi a devenit unul dintre cei mai prolifici artişti francezi din generația sa, participând ca solist la peste o sută de concerte în fiecare an.

Frédéric Moreau este laureat a numeroase concursuri internaționale şi și-a început cariera solo la vârsta de optsprezece ani. El este câştigătorul premiului I pentru vioară şi muzică de cameră, şi este absolvent “3ème cycle” al celui mai selectiv program pentru solişti la Conservatorul Naţional Superior de Muzică din Paris (masterat și doctorat). El a studiat vioara cu maeştri precum Jean Fournier, Michèle Auclair, Régis Pasquier, Tibor Varga, Yehudi Menuhin.

Este director muzical și solist al prestigioasei orchestrei de cameră “Leş Violons de France”, pentru care a susţinut numeroase lucrări, plasând vioara virtuoso în centrul scenei.

Cu gusturile sale eclectice, Frédéric Moreau a abordat toate stilurile de muzică şi aduce la viaţă repertoriul pentru vioară, de la baroc la contemporan. În plus, el este un promotor fervent al muzicii celui mai carismatic violinist virtuoso al tuturor timpurilor: Niccolò Paganini, a cărui magie îi face plăcere să o reproducă pentru public.

Frédéric Moreau, este, de asemenea, pasionat de muzică de cameră și este un membru al Perpetuo Duo, Solstice Trio și Goldoni Quartet. El a cântat alături de parteneri precum Nicholas Angelich, Francois Leleux, Roland Pidoux.

Expertiza sa de predare și pasiunea pentru muzică sunt demonstrate de masterclass-urile pe care le susţine în întreaga lume.

Frédéric Moreau susţine turnee periodice în Franța, Statele Unite ale Americii, Japonia, Coreea de Sud, Germania, Austria, Belgia, Bulgaria, Spania, Grecia, Italia, Kosovo, Luxemburg, Norvegia, Portugalia, Elveția, Ucraina … și interpretează în calitate de solist cu numeroase orchestre, inclusiv Munich Symphony Orchestra, Kiev National Philharmonic Orchestra, Ile de France Philharmonic Orchestra.

El a realizat numeroase înregistrări, printre care: concertul pentru vioară de Beethoven cu Orchestra Simfonică din München; un disc intitulat “Hommage à l’Europe”, care a fost nominalizat pentru cel mai bun disc de muzică clasică la “Victoires de la Musique”, în anul 2000; un disc ” Virtuosity ” (inclusiv lucrări de Paganini, Sarasate, Bazzini, Saint-Saëns …); un disc cu “Cele 4 anotimpuri” de Vivaldi; un disc muzică pentru vioară și harpă (Duo Perpetuo) cu Béatrice Guillermin; un DVD cu ” Solstice Trio ” (Beethoven, Mendelssohn, Rachmaninov).

Frédéric Moreau are privilegiul de a cânta pe o vioară Giovanni Battista Guadagnini din 1749.