For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Heinz Holliger | George Enescu Festival
????????????????????

Heinz Holliger

Heinz Holliger este printre personalitățile muzicale cele mai versatile și mai extraordinare ale timpului nostru.

După ce a castigat premiul I la competițiile internaționale din Genf și München, domnul Holliger a inceput o cariera internationala incomparabila care l-a propulsat in marile centre muzicale de pe cinci continente. Explorand atât compoziția cat și performanța, el a extins posibilitățile tehnice ale instrumentului său în timp ce s-a dedicat profund muzicii contemporane. Unii dintre cei mai importanti compozitori de astăzi au dedicat lucrări domnului Holliger, care pledeaza, de asemenea, pentru anumite lucrări și compozitori mai puțin cunoscuti.

Spectacolele recente din America de Nord includ un turneu cu Juilliard String Quartet, cu intalniri la Chamber Music Society of Detroit, Philadelphia Chamber Music Society, San Francisco Performances, the Metropolitan Museum of Art, Pro Musica Society of Montreal, precum și concerte camerale la Da Camera de Houston și 92nd Street Y.

Numeroasele distincii și premii ale lui Heinz Holliger includ Premiul Compozitorilor de la Asociatia de Muzica din Elvetia, Premiul pentru muzica Léonie Sonning al orasului Copenhaga, Premiul de Arta al orașului Basel, Premiul Ernst von Siemens, Premiului pentru Muzică in Frankfurt, Premiul Abbiati la Bienala de la Veneția, un doctorat onorific de la Universitatea din Zürich, și un premiu Zürich Festival Prize, printre altele, precum și premii pentru înregistrări – Diapason d’Or, Midem Classical Award, Edison Award, Grand Prix du Disque , si altele.

In calitate de dirijor, Heinz Holliger a lucrat timp de mai mulți ani, împreună cu principalele orchestre și ansambluri din întreaga lume, inclusiv Filarmonica din Berlin, Orchestra din Cleveland, Concertgebouw Orchestra din Amsterdam, Philharmonia Orchestra din Londra, Filarmonica din Viena, Orchestra Simfonică Radio Bavaria, Orchestra Simfonică SWR din Baden-Baden / Freiburg și Stuttgart, Orchestra Simfonică WDR din Köln, Orchestra Simfonică din Frankfurt, Tonhalle Orchestra din Zürich, L’Orchestre de la Suisse Romande, Orchestra de Cameră din Lausanne, Budapest Festival Orchestra, Orchestra Națională din Lyon si Filarmonica din Strasbourg. Maestrul a intreprins o colaborare de lunga durata cu Orchestra de Cameră a Europei.

Fiind un compozitor cautat, lucrarile lui Heinz Holliger sunt publicate în exclusivitate de Schott Music International. Lucrarea pentru opera “Schneewittchen” de Robert Walser la Zürich Opera s-a bucurat de o atentie international sporita. Alte lucrari importante sunt Scardanelli Cycle și Violin Concerto

Înregistrările lui Heinz Holliger în calitate de oboist, dirijor și compozitor sunt disponibile pe Teldec, Philips și ECM. El inregistreaza în prezent lucrările lui Charles Koechlin într-o serie de lansari pentru casele de discuri SWR / Hänssler. Dintre cele cinci înregistrări de curand lansate în, un Dublu CD cu soprana Juliane Banse a primit Midem Classical Award 2006 și Premiul 2006 de la Echo Classics.