For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Hwayoon Lee | George Enescu Festival
Hwayoon Lee

Hwayoon Lee

Hwayoon Lee s-a născut  în Seul  în 1996. Prima ei  întâlnire cu muzica a fost la vârsta de trei ani, când primea lecții  în „Pansori”,  muzică tradițională coreeană vocală și de percuție.  A avut primele lecții de vioară la vârsta de șase ani, dar a descoperit viola trei ani mai târziu. Încă de atunci i-au fost oferite lecții de violă de către profesorul Sang Jin Kim la Univeristatea Yonsei. Din 2014,  Hwayoon Lee studiază  viola alături de Nobuko Imai ca una dintre „Tinerii soliști” ai Academiei Kronberg din Germania.

La frageda vîrstă de patru ani, avea propriul program la radio împreună cu profesoara ei numit „Cu Junghae și Hwayoon” la KBS (Korean Broadcasting System). Din septembrie 2014, a apărut la programul ARTE TV în emisiunea „Stars von Morgen” prezentat de faimosul tenor Rolando  Villazón.

În 2010 a participat la primul concurs internațional, cea de-a XVII-a ediție a Competiției Internaționale Johannes Brahms din Pörtschach (Austria) și a câștigat premiul întâi. Acesta a fost urmat de o invitație de a interpreta la Musica in Collina în Lapedona (Italia). În ianuarie 2013, Hwayoon Lee a câștigat în mod surprinzător  Marele Premiu la cea de-a șaptea ediție a  Competiției Internaționale de Violă Yuri Bashmet din Moscova, având în vedere că a fost cel mai tânăr participant și  totodată o premieră  în istoria concursului când acest premiu a fost acordat. În același an a câștigat Premiul Elba la Festivalul Elba, Isola Musicale d`Europa. În 2014, Hwayoon Lee a fost anunțată drept câștigătoare al Premiului Unpa 2014 în Coreea. Premiul i-a fost acordat ca fiind un artist emergent de top.

Hwayoon Lee a impresionat  și audiențe internaționale  la Festivalul Wolfegg, Festivalul Moritzburg, Festivalul Academiei Kronberg în Germania și Festivalul de Muzică Chelsea din New York. La „Muzica de Cameră conectează lumea 2012” din Germania, Hwayoon Lee a cântat muzică de cameră împreună cu artiști de renume din întreaga lume precum  Gidon Kremer, Christian Tetzlaff, Yuri Bashmet, Steven Isserlis și András Schiff.

Institutul Goethe a invitat-o pe tânăra violistă coreeană să ofere recitaluri cu diferite ocazii, în acest context  anunțând-o  și de câștigarea premiului „Future Partner”. A oferit reprezentații alături de orchestre europene cunoscute ca theMoscow Soloists, the Symphony Orchestra of New Russia, the Munich Symphony, the Baltic Philharmonic Orchestra, Iuventus Orchestra precum și Bamberger Symphoniker, colaborând de asemenea cu dirijori precum Krzysztof Penderecki, Ken-David Masur, Yuri Bashmet și Manfred Honeck.

În 2013, Hwayoon a fost selectată să fie sprijinită în mod permanent prin proiectul „AYAF” al Ministerului de Cultură Coreean.  Cea mai tânără deținătoare a unei asemenea burse, Hwayoon Lee a avut parte de suportul Fundației Anne-Sophie Mutter încă din iulie 2011.

În iunie 2014, Hwayoon Lee a interpretat „Sinfonia Concertante” de W. A. Mozart cu faimoasa violonistă Anne-Sophie Mutter și Bamberger Symphoniker sub bagheta dirijorală a lui Manfred Honeck.