For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ilan Volkov | George Enescu Festival
volkov

Ilan Volkov

Născut în Israel în 1976, Ilan Volkov şi-a început cariera la vârsta de 19 ani. În 2003 a fost numit dirijor principal al Orchestrei Simfonice Scoţiene a BBC și a devenit, şase ani mai târziu, dirijor principal invitat.

La începutul sezonului 2011/12 a devenit director muzical şi dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Islanda în acelaşi an în care a fost deschisă Harpa, noua sală de concerte de la Reykjavík. În martie 2012, anul centenarului John Cage, a fost curatorul și regizorul unui festival de muzică contemporană de trei zile, „Tectonica”, caracterizat printr-o combinaţie de muzică clasică şi contemporană, incluzând improvizație, muzică electronică și rock.

Ilan Volkov lucrează în mod regulat cu o gamă largă de ansambluri, inclusiv Filarmonica din Israel, Orchestre de Paris, Orchestra Simfonică BBC, City of Birmingham Symphony Orchestra, Orchestra Simfonică WDR Koln, Filarmonica din Oslo , SWR Sinfonieorchester Freiburg.

Numerosele sale înregistrări la BBC CSO includ două CD-uri cu muzică de balet de Stravinski, un premiu Gramophone pentru înregistrarea operelor complete pentru pian și orchestră de Britten (cu Steven Osborne) și un studiu de trei Ode funerare de Liszt. CD-ul său de lucrări de Jonathan Harvey, Corp Mandala, a primit un premiu Gramophone în 2008.

Ilan Volkov este una din forțele directoare din spatele Levontin 7, care reunește diverse genur de muzică clasică, jazz, electronică și rock.