For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Janine Jansen | George Enescu Festival
Janine_Jansen

Janine Jansen

Cu o reputaţie internaţională de invidiat, violonista Janine Jansen apare în mod constant alături de cele mai eminente orchestre ale lumii, inclusiv Royal Concertgebouw Orchestra, Berliner Philharmoniker şi New York Philharmonic. A fost Featured Artist la ediţia 2014 a BBC Proms, culminând cu o apariţie în Last Night of the Proms, cunoscut la nivel internaţional.

După o serie de concerte de mare succes din ultimii ani, în această stagiune Janine se întoarce la San Francisco Symphony (Michael Tilson Thomas), Orchestre de Paris (Paavo Järvi), cât şi la orchestrele filarmonice Royal Stockholm (Sakari Oramo) şi Rotterdam (Valery Gergiev). Apariţiile cu Royal Concertgebouw Orchestra includ concerte cu Andres Orozco-Estrada şi premiera mondială a Concertului pentru vioară compus de Michel van der Aa, sub bagheta lui Vladimir Jurowski; de asemenea, va interpreta lucrarea împreună cu Andrew Litton şi Bergen Philharmonic Orchestra.

Janine are în plan mai multe turnee europene în această stagiune, turnee care includ concerte cu Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia şi Sir Antonio Pappano, cât şi cu London Symphony Orchestra şi Daniel Harding. Va duce în turneu faimoasa sa interpretare a Anotimpurilor lui Vivaldi, împreună cu Amsterdam Sinfonietta şi va conduce Chamber Orchestra of Europe în concerte în Germania, Franţa şi Olanda. Muziciană de cameră devotată, va face două turnee de recitaluri împreună cu pianistul Itamar Golan în Olanda şi SUA. Janine a pus bazele şi curatoriază festivalul internaţional anual de muzică de cameră din Utrecht, care are loc în iunie în fiecare an.

Cunoscută mai ales pentru succesul său în topurile de vânzări de muzică sub formă digitală, Janine are un contract de exclusivitate cu Decca Classics. Viitoarele lansări includ Concertul pentru vioară nr. 1 al lui Bartók cu LSO şi Concertul pentru vioară de Brahms cu Santa Cecilia, ambele dirijate de Pappano. Alte înregistrări incluid un album de concerte şi sonate de Bach, Concertul pentru vioară nr. 2 de Prokofiev cu London Philharmonic Orchestra şi Jurowski, concertele de Beethoven şi Britten cu Paavo Järvi, Mendelssohn şi Bruch cu Riccardo Chailly, şi Ceaikovski cu Daniel Harding. Janine a lansat de asemenea o serie de discuri de muzică de cameră, incluzând Cvintetul pentru coarde de Schubert şi Verklärte Nacht de Schoenberg.

Janine Jansen a câştigat numeroase premii, printre care patru premii Edison Klassiek, trei premii ECHO Klassik, Preis der Deutschen Schallplattenkritik, NDR Musikpreis pentru reuşită muzicală deosebită şi, cel mai recent, Concertgebouw Prize. I s-a acordat VSCD Klassieke Muziekprijs pentru reuşită individuală şi Royal Philharmonic Society Instrumentalist Award pentru apariţiile din Marea Britanie. Janine a studiat cu Coosje Wijzenbeek, Philipp Hirschhorn şi Boris Belkin.

Janine cântă în prezent pe minunatul Stradivarius ‘Baron Deurbroucq’ din 1727, primit cu împrumut prin intermediul ‘The Beare’s International Violin Society’.