For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser John Lattimore | George Enescu Festival
Lattimore

John Lattimore

Contratenorul John Lattimore a studiat muzica la St John`s College în Cambridge unde a fost corist și mai apoi a fost instruit la Royal Academy of Music. A aprofundat studiile la Opera Națională Engleză ca parte din programul lor de lucru intitulat „Operaworks”.

Colaborările sale recente cu opera includ crearea rolului principal al fiului din „The Anatomy of Melancholy” de Benjamin Tassie cu Bodycorps și coperta „Contratenorului 2” din „The Gospel according to the other Mary” de John Adams; roluri în „The Fairy Queen” pentru Bury Court Opera; Pastore în „L’Orfeo” împreună cu Salzburger Konzertgesellschaft/Konstantin Hiller (în concert); Young Encolpius în Arne Gieshoff’s Viagron la Festivalul Tête-à-Tête; Spirit în „Kettlehead”de Darren Bloom pentru  SizeZero Opera, solist în „Mittwoch aus Licht” de Stockhausen cu Birmingham Opera, solist în „Messiah” de John Ramster alături de Merry Opera Company și „Semele”de Athamas cu Hampstead Garden Opera.

În plus, a apărut ca membru al ansamblului „L`Orfeo” cu Les Talens Lyriques sub bagheta dirijorală a lui Christophe Rousset atât în Paris (Salle Pleyel), cât și la  Opéra Națională din Lorraine și în Acis și Galatea la Festivalul din Iford alături de Christian Curnyn și The Early Opera Company.

În stagiunea 2015/2016, John va interpreta Nutrice din „L’Incoronazione di Poppea” și Pisandro din „Il Ritorno d’Ulisse in Patria” împreună cu Academy of Ancient Music / Egarr, iar printre planurile pe termen lung se numără Countertenor 2 în producția lui Peter Sellar a operei lui John Adams – „The Gospel According to the Other Mary” cu Teatrul din Bonn.