For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Juan Sancho | George Enescu Festival
Juan Sancho

Juan Sancho

Născut în Sevilla (Spania) în 1982, tenorul Juan Sancho s-a pregătit iniţial ca pianist până să fie acceptat la Escola Superior de Música de Catalunya (Barcelona) pentru a studia voce în cadrul departamentului de muzică veche împreună cu Lambert Climent, primind totodată o bursă din partea Monsterrat Figueras.Ulterior, a studiat cu Raphaël Sikorski (Laboratoire de la Voix, Paris) şi cu Raúl Giménez în Barcelona.În curând

Juan Sancho a lucrat cu multi dirijori de muzică veche străluciţi precum William Christie, Fabio Biondi, Gustav Leonhardt, Jordi Savall, Alan Curtis, Andrea Marcon şi Diego Fasolis. A fost unul dintre tinerii cântăreţi selecţionaţi să participle la ediţia din 2007 a spectacolului « Le jardin des Voix ». De asemenea, a participat la festivalul D’Aix-en-Provence. Din acel moment a început să cânte alături de orchestre moderne de seamă precum Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino, Orchestra della Svizzera italiana, Real Filharmonia de Galicia, Orquesta de Euskadi, Orquesta Filarmónica de Málaga etc.

A apărut în unele din cele mai importante festivale europene: Maggio Musicale Fiorentino, Ambronay, Antwerp, Bruges, Freiburg, Barcelona, Sevilla, San Sebastian şi Via Stellae, şi la mai multe teatre importante: Teatro alla Scala (Milan), Barbican Center (Londra), Lincoln Center (New York), Palais de Beaux Arts (Brussels), Alte Oper (Frankfurt), Cité de la Musique (Paris), Fundaçao Gulbelkian (Lisabona), Opéra Comique (Paris), Salle Pleyel (Paris), Prague National Theater, La Fenice (Veneţia), Teatro Real (Madrid), Teatro de la Maestranza (Sevilla), Auditorio Nacional (Madrid) etc. A apărut în emisiuni difuzate de BBC, Radio şi Radio Clásica de RNE (Spania).

Debutul în operă al lui Sancho a fost la Teatro Real în Madrid, unde a cântat trilogia lui Monteverdi : „L’Orfeo”, „Il ritorno d’Ulisse in patria” „L’incoronazione di Poppea” sub bagheta lui William Christie şi lui Pier Luigi Pizzi. De asemenea, a cântat „Les Indes Galantes” cu William Christie la Teatro alla Scala,” La Virtù dei strali d’Amore” de Cavalli dirijat de Fabio Biondi şi ”L’incoronazione di Poppea” dirijat de Alan Curtis (la Maggio Musicale Fiorentino0.

Printre spectacolele sale din 2011 amintim „Semiramide riconosciuta”, „Il barbiere di Siviglia”, „Farnace”, în 2012 o variantă pusă în scenă a operei „Farnace” la Opéra National du Rhin în Strasbourg şi Mulhouse, difuzată de Mezzo TV, ARTE, ARTE Live Web, France Television şi Alsace 20. Tot în 2012 a cântat în “Rodelinda” de Handel şi “Artaserse” de Vinci. În 2013 a cântat “Farnace” la Opéra de Versaille şi a debutat în “Il turco in Italia” sub bagheta lui Marc Minkowski la festivalul d’Aix-en-Provence. În plus, a cântat o nouă versiune înregistrată a lui “Alessandro” (DECCA) de Handel la Salle Pleyel, Theater an der Wien, Handel Festival Halle, Concertgebouw Amsterdam etc.

În 2010 i s-a acordat premiul special pentru interpretarea in Lied la Competiţia Internaţională de canto Julián Gayarre (Spania).