For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Justus Frantz | George Enescu Festival
justus frantz

Justus Frantz

Justus Frantz este numele pe care mulţi îl asociază cu orchestre extraordinare şi un total devotament pentru muzică. Profesorul Justus Frantz este un pianist de valoare internaţională şi un extraordinar dirijor, cu o carieră de peste 30 de ani. A fost în slujba muzicii clasice de nenumărate ori prin descoperirea şi cultivarea talentelor unor tineri muzicieni. Astfel numeroasele turnee internaționale cu Philharmonia Audiţiilor Naţionale (Vorpiele) i-au ocupat o bună parte din program – pentru tinerii muzicieni din toată lumea, aceasta reprezintă o şansă unică pentru a începe o carieră în muzică. Violonişti precum Midori, Maxim Vengerov, Vadim Repin şi pianistul Evgeny Kissin sunt doar câteva nume invitate în cadrul Festivalului de Muzică Schleswig-Holstein, a căror carieră a fost puternic influenţată de Justus Frantz. În St. Peterburg a ales-o pe încă necunoscuta, Anna Netrebko să interpreteze rolul Susanei, în producţia proprie a Nunţii lui Figaro. L-a descoperit şi pe tânărul violonist şi compozitor Martin Panteleev ale cărui compoziţii au fost aduse pentru prima dată pe scenă.

Un tânăr talent este descoperit

Cariera tânărului Justus Frantz a debutat în 1967 odată cu participarea şi câştigarea Concursului Internaţional ARD. Studiile urmate în cadrul Masterclass-ului profesorului Wilhelm Kempff au contribuit la perfecţionarea sa artistică. La doar 23 de ani, Justus Frantz era cel mai tânăr artist care a obţinut o bursă la Fundaţia Academică Naţională Germană.

Herbert von Karajan şi Leonard Bernstein – precursorii carierei sale muzicale

A ajuns să se numere printre pianiştii de top odată cu colaborarea din 1970 cu Filarmonica din Berlin sub bagheta Maestrului Herbert von Karajan. Visul lui Bernstein de a avea o orchestră internaţională, multi-culturală, formată din tineri talentaţi l-a inspirat pe Justus Frantz în a înfiinţa Filarmonia Naţiunilor în anul 1995, al cărei dirijor principal şi director muzical este şi la ora actuală.

Premiile care vorbesc despre talentul extraordinar

Justus Frantz a reuşit întotdeauna să ofere publicului larg un mod neconvenţional de a accesa muzica clasică. În 1986 a dat naştere Festivalului Musical „Schleswig-Holstein”, fiind directorul de regie al acestuia pe o perioadă de 9 ani, timp în care a reuşit să ajungă printre cele mai importante festivaluri de muzică la nivel mondial.

Mai mult decât atât, multe din ideile sale au fost onorate cu premii din partea unor televiziuni de prestigiu. Din 1989, Justus Frantz este Trimisul special al Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, acelaşi an aducându-i şi distincţia Marea Cruce de Merit.

Justus Frantz este dirijorul principal al Filarmoniei Naţiunilor. De asemenea, lucrează cu orchestre de renume din toată lumea ca: Teatrul Mariinsky din St. Petersburg, Marea Orchestră Simfonică a Moscovei, Orchestra Filarmonică a Chinei, KwaZulu-Natal, Orchestra Filarmonică Durban, Sinfonia Varsovia şi Orchestra Georgiană de Cameră.