For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Leona Varvarichi – George Enescu Festival
leona varvarichi

Leona Varvarichi

Solist concertist al Filarmonicii Braşov şi profesor asociat al Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, Leona Varvarichi îşi începe studiile muzicale la Liceul de Artă din Cluj urmând apoi şi studiile Conservatorului clujean de muzică „G. Dima”.

Activitatea profesională şi-o începe încă din perioada studenţiei ca membru colaborator al Filarmonicii clujene. După obţinerea licenţei este repartizată la Braşov unde activează ca instrumentist în orchestra simfonică între 1988 şi 1990. Perioada 1990 – 1992 este dedicată specializării în studii avansate de orchestră la Academia ACADYA din La Neuveville, Elveţia, iar în următorii doi ani activează la Sofia ca solo-viola în Noua Orchestră Simfonică, prima orchestră privată din Bulgaria.

Din 1994 ocupă postul de violist în cvartetul Gaudeamus al Filarmonicii Braşov cu care participă la diferite cursuri de măiestrie în România cu membrii cvartetului Voces, în Austria cu Walter Levin -membru al cvartetului LaSalle – 1995 şi în Anglia cu membrii cvartetelor Smetana, Alban Berg şi Amadeus, între 1995 şi 1998. De asemenea, activitatea în acest cvartet este recompensată cu premii la diferite concursuri internaţionale.

Activitatea concertistică bogată ca membru al cvartetului Gaudeamus se împarte între stagiunea camerală a Filarmonicii braşovene şi turnee în ţară şi străinătate, iar cea didactică în cadrul Facultăţii de Muzică, între clasa de violă şi cea de muzică de cameră.