For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Liudmyla Monastyrska | George Enescu Festival
liudmila

Liudmyla Monastyrska

Născută la Kiev, Liudmyla Monastyrska și-a făcut debutul pe scenă la Opera Națională Ucrainiană din Kiev, interpretând rolul Tatiana din opera Evgheni Oneghin, în 1996.

A absolvit Academia de Muzică Ceaikovski din Kiev și a devenit solistă principală a Operei 2 ani mai târziu. De atunci a apărut în roluri de soprană dramatică precum Aida, Amelia, Gioconda, Lisa, Nedda și Santuzza, deopotrivă la Opera Națională Ucrainiană și la Teatrul Mikhailovsky din St. Petersburg.

Stagiunea 2009-2010 a marcat debutul aclamat al Liudmylei Monastyrska pe scena Operei Germane din Berlin în rolul Tosca, rol care a propulsat-o imediat către debutul italian în Festivalul Puccini din Torre del Lago, unde a interpretat Tosca sub bagheta lui Alberto Veronesi. Stagiunea 2010-2011 a marcat debutul său la Covent Garden ca Lady Macbeth.
Liudmyla Monastyrska și familia sa locuiesc la Kiev.