For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Liviu Prunaru | George Enescu Festival
liviu prunaru

Liviu Prunaru

Liviu Prunaru s-a născut în Craiova (România) și a început să studieze vioara la vârsta de şase ani cu profesorul Oprișan. După ce a studiat cu Prof. Berbec, Prof. Carpen și Prof. Bronzetti, a plecat în Elveția, la Academia Internațională de Muzică Menuhin din Gstaad, pentru a studia cu Lordul Yehudi Menuhin și Alberto Lysyin în 1990.

A terminat studiile de vioară la New York, cu Dorothy DeLay și Itzhak Perlman. A câştigat numeroase premii prestigioase și recunoaștere internațională: Medalia de aur la Dong-A Internaţional Violin Competition Korea în 1997, Medalia de Argint la Indianapolis International Violin Competition, SUA, în 1998, Premiul 2 la “Grand Prix Concours Reine Elisabeth”, Bruxelles, în 1993, Medalia de Aur la ” International Violin Competition Lipizer “, Italia, în 1991, Medalia de Aur la ” R. Molinari International Competition”, Elveția, premiul 1 la  “Nakamichi Wieniawski Violin Concerto Competition “, premiul 1 la ” Julliard Mendelssohn Competition “și altele .

Liviu Prunaru şi-a început cariera cu Orchestra Simfonică Juilliard la Alice Tully Hall în Lincoln Center, iar de atunci el a cântat cu orchestre renumite din lume, cum ar fi, printre altele, Orchestra Simfonică din Londra, Orchestre de Chambre de Lausanne, Royal Concertgebouw Orchestra și multe altele .

El a fost invitat în calitate de solist şi muzician de camera în centrele de muzică din întreaga lume și susţine în mod regulat masterclassuri în Statele Unite ale Americii, Olanda, România, Taiwan, Coreea etc.

Liviu Prunaru a înregistrat mai multe CD-uri ca solist.

Liviu Prunaru cântă la o vioară Stradivarius de la Royal Concertgebouw Orchestra. El este prim-concertmaistru al acestei orchestre de renume din Amsterdam.