For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Louis Langrée | George Enescu Festival
LANGREE_Louis

Louis Langrée

Dirijorul francez Louis Langrée este directorul muzical al Festivalului „Mostly Mozart” desfășurat la Lincoln Center în New York, poziție pe care o deține din 2002, și dirijor șef al Cameratei Salzburg. De asemenea, este director muzical desemnat al Orchestrei Simfonice din Cincinatti, asumându-și rolul complet de director muzical pentru stagiunea 2013/14.

În stagiunea trecută, Louis Langrée a dirijat trei producții ale Operei de Stat din Viena (Evgheni Oneghin, Nunta lui Figaro, La Clemenza di Tito) și două la Metropolitan Opera în New York (Boema și Don Giovanni). Multiplele sale angajamente include invitații de la orchestrele simfonice din Detroit, St Louis și Baltimore, ca și de la Deutsche Kammerphilharmonie și a Orchestrei de Cameră din Scoția.
Louis Langrée a dirijat Orchestra Filarmonicii din Viena în concerte susținute atât la Viena cât și la Salzburg. A lucrat, de asemenea, cu multe alte orchestre din America de Nord, Europa, cu Orchestra Filarmonicii din Londra, Orchestre de la Suisse Romande, Santa Cecilia din Roma și Filarmonica din Tokyo. Dirijează în mod frecvent orchestre având ca profil muzica veche, precum Freiburger Barockorchester, Orchestra of the Age of Enlightenment și Le Concert d’Astrée. Aparițiile în festivaluri includ Wiener Festwochen, Salzburg Mozartwoche, BBC Proms, Glyndebourne Festival Opera și Festivalul d’Aix-en-Provence.

Louis Langrée a fost director muzical al Operei Naționale din Lyon (1998-2000) și a Glyndebourne Touring Opera (1998-2003). A dirijat la La Scala, Covent Garden, la Opéra -Bastille și Teatrul Champs-Elysees, la Opera din Chicago, la Opera de Stat din Dresda, la Opera din Amsterdam.

Discografia sa cuprinde înregistrări pentru Virgin Classics, Universal și Naïve. Multe dintre ele au câștigat premii precum Diapason d`Or, Gramophone și Midem Classical. Cel mai recent DVD al său cu Traviata a fost înregistrat la Festivalul de la Aix-en-Provence împreună cu London Symphony Orchestra pentru Virgin Classics și a primit Diapason D`Or. În 2006 a fost investit Cavaler al Artelor și Literelor de către Ministerul Francez al Culturii.