For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Lukas Jakobski | George Enescu Festival
lukas photo by Lukasz Harun

Lukas Jakobski

Născut în Polonia, Lukas Jakobski a fost un membru al programului Jette Parker pentru Tineri Artiști la Royal Opera House, Covent Garden din 2009 până în anul 2011, perioada în care rolurile sale au inclus Pietro în Verdi Simon Boccanegra; Tall Englishman în Prokofiev The Gambler, King Aida și Angelotti Tosca.

Printre planurile sale pentru acest sezon și pentru viitorul se numără Pistola în Verdi Falstaff pentru The Royal Opera, Covent Garden; Pietro Simon Boccanegra, The Abbot în Britten Curlew River și Voice of Neptune în Mozart Idomeneo pentru Opéra National de Lyon; Tall Englishman The Gambler pentru Netherlands Opera și Polyphemus Acis și Galatea cu  Christian Curnyn la Iford Festival.

Pentru Royal Opera Covent Garden, Lukas a cântat Pistola Falstaff, Greek Captain Les Troyens și Don Profundo Il viaggio a Reims și pentru  Glyndebourne on Tour, Colline La Bohème și Zuniga Carmen.

Și-a făcut aparția pe scena la Drottningholms Slottsteater în Suedia cântând Nettuno, Tempo și Antinoo în opera Il Ritorno d’Ulisse de Monteverdi; a interpretat rolul Don Basilio din „Il Barbiere di Siviglia” pentru Grange Park Opera; La Cuisinière în opera „The Love for Three Oranges” de Prokofiev pentru Netherlands Opera și a participat într-o distribuție a operei lui Britten- „Church Parables” cu Mahogany Opera, Aurora Orchestra și Roger Vignoles în turneu, incluzând St Petersburg, Buxton Festival, Southwark Cathedral și Aldeburgh Festival unde interpretarea sa  l-a determinat pe Andrew Clements să scrie în The Guardian:

Lukas a cântat, de asemenea, recent, în concert Panthée și Narbal în Berlioz Les Troyens (Act V) alături de London Symphony Orchestra și Valery Gergiev și Herald în Verdi Otello, tot împreună cu London Symphony Orchestra și Sir Colin Davis.

Alte concerte au inclus roluri în opere precum „St Matthew Passion” (Christus) de Bach cu Reinhard Goebel și Residentie Orchestra la Haga; „St John Passion” (arias) cu Stephen Layton și Polyphony din Londra; „St Matthew Passion”  (arias) alături de Corul King’s College Cambridge și Stephen Cleobury și cu The Dunedin Consort și John Butt; „La Resurrezione” de  Handel și  „St Matthew Passion (Christus) pentru Festivalul Handel din Londra la Wigmore Hall; „Requiem in Trondheim” cu Richard Egarr; „Messiah” cu Orchestra Barocă Irlandeză și cu Turku Philharmonic Orchestra din Finlanda; „Solomon” cu Kymi Sinfonietta și Polyphemus la Festivalul Handel din Londra, dirijat de către Laurence Cummings. Alte opere ce fac parte din repertoriul său sunt „Requiem” de Verdi; Simfonia lui Beethoven  Nr. 9 și  „Coronation Mass” de Mozart.

Lukas și-a început pregătirea muzicală ca basson înainte de a studia canto la Academia de Muzică din Poznan. În 2004 s-a mutat la Londra pentru a urma cursurile Colegiului Roial de Muzică împreună cu Graeme Broadbent, iar printre premiile de la aceea vreme – bursa Kathleen Ferrier și premiul Concordia Serena Nevill.