For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Martin Winkler | George Enescu Festival
Martin Winkler

Martin Winkler

Bas-baritonul Martin Winkler s-a născut în Bregenz, Austria. A studiat la Universitatea din Viena, alături de Walter Berry.

S-a bucurat de un succes uriaş la debut, în rolul Klingsor din Parsifal de Wagner (Tallinn, 2011), ceea ce i-a oferit ulterior roluri importante în operele wagneriene.

În iarna lui 2011 a interpretat cu succes rolul principal în premiera mondială Gogol, de Lea Auerbach, pe scena Teatrului din Viena. Alte roluri importante: rolul principal în Le Grand Macabre de Gyorgy Ligety (la Komische Oper Berlin), tatăl din Hansel și Gretel pentru Opera de Stat din Praga, Mascarada de Carl Nielsen cu Opera Regală din Covent Garden etc.

Planurile de viitor includ rolul principal în Der Fliegende Hollander a lui Wagner, în Brno, rolul lui Oreste în Elektra lui Strauss, în Warsaw, Kaspar în Der Freischutz, în Limoges și debutul său cu MET în New York ca Graf Waldner în Arabella.

Concentrându-se atât pe personaje rebele ale muzicii contemporane, cât și pe roluri clasice de bufon, el s-a alăturat operelor Schleswig Holstein, Staatstheatre Schwerin și a avansat rapid la Komische Oper în Berlin interpretând roluri ca Don Magnifico în Cenerentola lui Rossini, Dr. Bartolo în Bărbierul din Sevilla și, de asemenea, rolul principal în Sweeney Todd a lui Sondheim.