For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Maximilian Hornung | George Enescu Festival
Maximillian-Hornung

Maximilian Hornung

„Hornung  pare a fi de pe o altă planetă. Este un om care a atins maturitatea  la o vârstă precoce și care îmbină încrederea fermă a unui veteran împreună cu neglijența tinerească a unui novice.” ( Die ZEIT)

Cu o muzicalitate izbitoare, o siguranță stilistică instinctivă și o maturitate muzicală, tânărul violoncelist Maximilian Hornung, a cărui carieră a început odată cu câștigarea German Music Council`s Competition în 2005, luând scena internațională cu asalt. A primit premiul ECHO Klassik  ca cel mai bun debutant al anului pentru primul său album Sony din 2011, urmat de premiul ECHO Klassik pentru cea mai bună înregistrare a unui concert la violoncel pentru înregistrarea concertului  lui  Dvořák cu Simfonia Bamberg sub conducerea lui Sebastian Tewinkel în octombrie 2012.

Maximilian Hornung interpretează de obicei ca solist cu orchestre de renume precum Orchestra Tonhalle din Zurich, Filarmonica Cehă, Simfonia din Viena, Orchestra Simfonică de Radio Bavareză și Simfonia Bamberg  sub dirijarea lui Daniel Harding, Jiří Bělohlávek, Heinrich Schiff, Yakov Kreizberg, Krzysztof Urbánski, Robin Ticciati, Bernard Haitink și Manfred Honeck.

Partenerii acestuia de muzică de cameră îi includ pe Anne-Sophie Mutter, Hélène Grimaud, Christian Tetzlaff, Lisa Batiashvili, Francois Leleux, Igor Levit, Yefim Bronfman, Jörg Widmann și Tabea Zimmermann. A apărut în numeroase festivaluri ca Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Vorpommern, Rheingau, Lucerne, Verbier, Ravinia și festivalul de la Hong Kong , iar concertele l-au adus în diferite săli în Berlin, Cologne și Essen, precum și la Konzerthaus Vienna, Concertgebouw Amsterdam și London’s Wigmore Hall.

Stagiunea 2014/2015 a început cu debutul său îndelung aclamat la Festivalul din Salzburg cu Don Quixote de Richard Strauss care a marcat de asemenea prima colaborare a violoncelistului cu Orchestre Philharmonique du Luxembourg sub dirijarea lui Nikolaj Znaider (  și concertul pentru violoncel al lui  Dvořák) și alături de Camerata Salzburg sub dirijarea lui Yuri Bashmet (cu variațiile rococo ale lui Tchaikovsky). Va interpreta variații cu Orquesta Ciudad de Granada la debutul său orchestral spaniol și cu Orchestra della Svizzera Italiana, și Dvořák cu Het Gelders Orkest și Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz.  La începutul lui 2015, Maximilian Hornung va interpreta concertele pentru violoncel ale lui Joseph Haydn- înregistrările sale vor apărea la Sony- alături de Kammerakademie Potsdam și Orchestra de Cameră Stuttgart . Partenerii săi de muzică de cameră din stagiunea 2014/2015 îi vor include pe Anne-Sophie Mutter, Antje Weithaas, Lars Vogt, Dénes Várjon, Jörg Widmann, Igor Levit și Cvartetul Armida.

Continuându-și turneul recitalurilor de succes de la ultima stagiune, Maximilian Hornung va vizita Japonia din nou pentru a-și face debutul solo și va interpreta alături de Kioi Sinfonietta și dirijorul Semyon Bychkov, printre alții. Va continua să debuteze alături de Orchestra Simfonică din Londra sub dirijarea lui Yannick Nézet-Séguin și se va întoarce la Musikverein Vienna unde va interpreta cu Tonkünstler Orchestra Niederösterreich sub dirijarea lui Hugh Wolff. Va cânta sonate la Wigmore Hall și la Vancouver Recital Society, unde va deschide stagiunea 2015/2016.

Maximilian Hornung a început să ia lecții de violoncel la vârsta de opt ani. Profesorii cu care a studiat cel mai des sunt Eldar Issakadze, Thomas Grossenbacher și David Geringas. Ca violoncelist al Trioului Tecchler în care a cântat până în 2011, a câștigat premiul întâi la Competiția de Muzică ARD  din 2007. Încă din 2010, Maximilian Hornung a avut un contract de înregoistrări exclusiv cu Sony Classical. A înregistrat și pentru Genuin, Bridge Records, CC Classic Clips și CPO. Maximilian Hornung este sprijinit și sponsorizat de fundația prietenilor  Anne-Sophie Mutter și Borletti-Buitoni Trust London.