For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Melanie Diener | George Enescu Festival
MelanieDiener1092_Foto_SusieKnoll

Melanie Diener

Cu un ton extraordinar al vocii sale de soprană și intensitatea spectacolelor dramatice, Melanie Diener a devenit una dintre cele mai populare soprane ale epocii moderne. Ea iubește personajele feminine puternice, dar vulnerabile, conflictuale, enigmatice, extravagante, interpretările sale expresive reușind de fiecare dată să emoționeze publicul.

A studiat muzica la universitățile din Stuttgart, Mannheim și Indiana și a câștigat Concursul de Intepretare Mozart din Salzburg și Competiţia Internaţională “Regina Sonja”.

După un debut senzaţional pe scenă în rolul Iliei în Idomeneo la Opera Garsington în 1996, ea s-a clasat foarte repede în rândul specialiștilor Mozart în toate centrele internaționale ale lumii muzicale, cu apariţii în calitate de invitat la Royal Opera House din Londra, New York Metropolitan, Opera de Stat din Viena, la festivalurile din Salzburg și Aix-en-Provence, Palais Garnier din Paris și în Dubai și Tokyo, printre alte locuri.

Ea a câştigat recunoaştere internaţională prin performanța ei vocală aclamată și intepretarea dramatică în rolul “Elsa” la Festivalul Bayreuth în 1999.

Repertoriul ei german include Sieglinde, Elisabeth din “Tannhäuser”, Agathe Weber și Euryanthe, Leonore Beethoven și roluri în operele lui Strauss, cum ar fi Chrysothemis, Marschallin și Ariadne.

Rolurile Katya Kabanova la Lindenoper Berlin în 2005 și Marschallin la Opera de Stat din Hamburg în 2007 au fost mari succese personale pentru soprană.

Interpretarea profundă a Ursulei în “Mathis der Maler” de Hindemith la Opéra Bastille din Paris în 2010, i-a adus aprecierea publicului și a criticii deopotrivă.

În calitate de interpretă și cântăreață de lieduri, Melanie Diener este foarte apreciată de mulți dirijori renumiți pentru îmbinarea remarcabilă de mare muzicalitate, sensibilitate și putere creatoare.

Ea se concentrează tot mai mult pe compoziții contemporane și își delectează publicul în calitate de cântăreață de jazz.

Melanie Diener lucrează în mod constant cu cele mai prestigioase orchestre, dirijori și regizori din Europa, SUA și Japonia.