For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Michaela Selinger | George Enescu Festival
michaela selinger print

Michaela Selinger

Michaela Selinger şi-a început cariera în 2004, la Teatrul din Klagenfurt, Carinthia și Teatrul din Innsbruck, Tirol. Artista austriacă a fost membru al Operei de Stat din Viena (director Ioan Holender) din 2005 până în 2010. De atunci, şi-a dezvoltat o carieră internaţională incluzând lucrări de operă și apariții la concerte, printre altele, la Opera din Zurich, Festival Glyndebourne, Opéra du Rhin, Opéra du Lyon , New National Theatre Tokio, Vienna Musikverein, Konzerthaus Viena și Salzburg Festival.

Cele mai importante roluri din opera includ Octavian în “Rosenkavalier de Strauss, Komponist în Ariadne auf Naxos de Strauss, Cherubino în Le Nozze de Mozart și Idamante în Idomeneo de Mozart.

În ultimul sezon 13/14 a debutat în SUA cu Chicago Simphony Orchestra și Maestro Muti și la Accademia di Santa Cecilia din Roma. Ea a cântat Octavian în “Rosenkavalier” de Strauss la Grand Theatre de Luxemburg cu Ştefan Soltesz și Charlotte în Massenets Werther într-o nouă producție la Teatrul Aalto Essen. La Viena Konzerthaus ea a cântat Requiem-ul lui Mozart  împreună cu Orchestra  Simfonică   din Viena și Ivor Bolton.

Sezonul 14/15 o va aduce pe Michaela Selinger la Opera di Roma, unde va interpreta Cherubino în Le Nozze de Mozart cu Maestro Muti. Pentru Opera Leipzig va cânta Komponist în Ariadne auf Naxos de Strauss. La Viena Musikverein ea va interpreta Simfonia a 9-a de Beethoven cu Georges Prêtre. Va interpreta Idamante într-o nouă producție la Teatrul Aalto Essen si Liturghia în c minor de Mozart și Requiem-ul lui  Mozart cu Camerata Accademica Salzburg condusă de Louis Langrée și Josep Caballé Domenech.