For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Mihai Ritivoiu | George Enescu Festival
mihai ritivoiu

Mihai Ritivoiu

Mihai Ritivoiu s-a născut la București și a început să ia lecții de pian la vârsta de 6 ani. În 2012 a absolvit cu onoruri la Universitatea Națională de Muzică din București, clasa de pian a profesorului Vinicius Moroianu, și în prezent studiază la Guildhall School of Music & Drama din Londra, cu profesorul Joan Havill. De asemenea, a participat la masterclassuri cu Dimitri Bashkirov, Dominique Merlet, Richard Goode și Emmanuel Ax, și a beneficiat de consilierea și îndrumarea pianistului român Valentin Gheorghiu.

Mihai a câștigat Concursul Național Dinu Lipatti din București în 2010 și a fost laureat al Concursului de pian George Enescu Internațional, în anul 2011. În urma acestor realizări a fost invitat să înregistreze de-al doilea concert de pian al lui Rahmaninov pentru Societatea Română de Radiodifuziune, cu Orchestra Radio Română, ealizat de Gheorghe Costin. Activitatea solistică și camerală cuprinde concerte în toată România, Anglia, Franța, Portugalia, Elveția și Italia, în săli ca Ateneul Român, St Martin-in-the-Fields, Wigmore Hall, Barbican Centre, West Road Concert Hall și Ernest Ansermet Studio. Performanțele sale au fost difuzate de Radio România Muzical, Radio Suisse Romande – Espace 2 și BBC Radio 3 (emisiunea “In Tune”).

Mihai a primit Gold Medal in the Beethoven Piano Society of Europe Intercollegiate Competition. Viitoarele sale angajamente cuprind recitaluri la St. Martin-in-the-Fields, Steinway Hall și concerte cu Orchestra Filarmonică din București și Lausanne Chamber Orchestra.

Studiile lui Mihai la Guildhall School sunt susținute cu generozitate de Noswad Charity. A primit, de asemenea, premii de la Fundația Liliana și Peter Ilica și Fundația Culturală Erbiceanu. În 2013 a primit un grant de la Ratiu Family Charitable Foundation.