For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Monica Piccinini | George Enescu Festival
Monica Piccinini

Monica Piccinini

Născută în Reggio Emilia, Italia, Monica Piccinini a studiat opera, după ce obţinuse o diplomă în vioară. Şi-a perecţionat tehnica vocală în repertoriul baroc cu Claudio Cavina și Rossana Bertini, respectiv în lied și muzică vocală cu Eric Werba și Dorothy Dorow.

Şi-a făcut debutul scenic la Teatro Real din Madrid, sub conducerea lui Jordi Savall. Au urmat o serie de proiecte precum Valletto-Fortuna/Incoronazione di Poppea la Teatro Colon din Salamanca sub Rinaldo Alessandrini, Amore / La Virtu Degli Strali D’Amore a Cavalli, la Teatrul Malibran din Veneția sub Fabio Biondi, Claudia / Massimo Puppieno de Scarlatti la Teatrul Politeama în Palermo sub Fabio Biondi, Argene / L’Olimpiadă de Pergolesi la Teatrul din Cracovia sub Ottavio Dantone, Minerva-Fortuna-Melanto/IL Ritorno di Ulisse in Patria de Monteverdi la Festivalul de Beaune, Clori / Clori, Dorino e Amore de Händel cu Rundfunk Orchestra Münchner în Munchen, Bellezza / Il Trionfo Del Tempo e Del Disiganno Händel la Teatro Olimpico din Vicenza, Vagaus / Juditha Triumphans de Vivaldi în Ottavio Dantone.

A cântat deja multe piese sacre, de la Mozart la Boccherini şi Haydn. Lucrează în mod regulat cu ansambluri și orchestre importante, printre care Concerto Italiano, Europa Galante, Al Aire Español, Concerto Romano, Concerto Palatino, El Concierto Español de Emilio Moreno, Orchestra de Cameră din Lausanne, Münchner Rundfunk Orchestra , Orquestra Barroca a Universităţii din Salamanca, Hespèrion XXI și Capella Reial de La Catalunya.

Discografia Monicăi Piccinini include un CD cu înregistrarea Orfeo de Monteverdi (produs de Naïve).