For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Nancy Zhou | George Enescu Festival
Nancy Zhou

Nancy Zhou

Nancy Zhou, născută în 1993, frecventează cursurile școlii Keystone din San Antonio. Influențată de muzica tatălui și a profesorului, Long Zhou, Nancy studiază vioara de la vârsta de patru ani. A susținut primul recital când avea cinci ani. Încă de atunci, Nancy a participat la cursuri de perfecționare cu Nadja Salerno-Sonnenberg, Peter Oundjian, Pinchas Zukerman, Glenn Dicterow și Koichiro Harada la Școala de Muzică Japoneză Toho și a interpretat pentru renumitul dirijor  Kurt Masur.

Nancy a participat în numeroase competiții. A participat pentru prima dată în 2003 și a câștigat Concursul de Concerte Pearl Amster de două ori, în 2003 și 2004 și i s-a acordat Director`s Prize la Concursul Internațional Kingsville la vârsta de zece ani. În 2006, deși cel mai tânăr participant, Nancy și-a manifestat interesul de a participa la cea de-a treisprezecea ediție a Competiției Internaționale Wieniawski pentru violoniști până în 30 de ani, clasându-se în primii 24 din 108 concurenți. În primăvara lui 2008, a călătorit spre Washington  DC și a câștigat premiul întâi la cea de-a cincea ediție a Competiției Internaționale Johansen pentru vioară, iar pe lângă acesta, a primit un premiu pentru cea mai bună interpretare a unei lucrări acreditate.  A primit de asemenea premiul întâi la cea de-a doua ediție a Competiției Internaționale Chineze pentru vioară în New York, în august 2009. A fost un membru activ al Orchestrei de Tineri din San Antonio și a câștigat Competiția de Concerte YOSA, interpretând alături de Orchestra Filarmonică ca solistă. Nancy a participat la „Tuesday Musical Club Competition”, clasată în „Bath Circle” la cel mai înalt nivel.  Nancy a participat în tabere de specialitate și a cântat la  un număr considerabil de concerte locale, aici amintind și „Child Prodigy”.

Pe lângă participările naționale și internaționale, Nancy a apărut la o emisiune de radio națională „From the top” și a fost în mod constant activă în afara școlii. A fost înscrisă la Festivalul de Muzică Aspen, studiind cu Paul Kantor și la New School’s New York String Seminar, coordonat de Jaime Laredo.

Ca membru al Fundației Anne-Sophie Mutter din 2008, Nancy va colabora cu violonista Anne- Sophie Mutter în turneul din Europa în anul 2011. Doamna Mutter a sponsorizat-o într-un mod foarte generos pe Nancy în progresul său muzical cu o bursă lunară. Alte momente cheie din programul concertului au inclus recitaluri solo la Universitatea Southwestern și Washington DC, Lalao Espagnole cu Simfonia Mid-Texas, precum și un debut recent cu Simfonia San Antonio. A cântat  Concertul numărul 1 Paganini în Re major cu Simfonia Hills of  Kerrville, Texas, Concertul de vioară Prokofiev numărul 2 cu Filarmonica Prince George în 2010 și un recital solo local pentru seria „Coker Arts”. După o interpretare de succes a trioului la pian  numărul 2 al lui Mendelssohn în Leipzig, Germania,  va avea un turneu în Europa din nou în 2011 și va cânta alături de Octetul Mendelssohn și de doamna Mutter și alți membri ai fundației.

 În prezent, Nancy studiază alături de tatăl ei, Long Zhou și ia lecții cu Jamie Laredo.