For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Natalia Buciuman | George Enescu Festival
Natalia Buciuman

Natalia Buciuman

Natalia Buciuman este un tânăr talent românesc ce a debutat pe scena Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” în martie 2002 în rolul Contesei Gabriela din „Sânge Vienez” de Johann Strauss.

Ea a păşit în lumea muzicii de la şase ani, prin lecţiile de vioară şi pian. Dorinţa ei era să facă operă, însă, maestrul George Zaharescu, profesorul ei de operă, i-a îndrumat paşii spre operetă.

Ca studentă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (1998 – 2003), a participat la Concursul internaţional „G. Enescu”, Bucureşti (septembrie 2001), Concursul Internaţional „P. Domingo”, Franţa ( martie şi mai 2001) şi la Audiţia „Theateragentur Luisa Petrof” din Germania (aprilie 2002). Printre titlurile câştigate în aceeaşi perioadă, se pot număra Premiul pentru expresivitate la Concursul Naţional „Excelsior”, Cluj din anul 1998, Medalie Memorială, Premiul pentru interpretarea liedului şi Premiul Uniunii Compozitorilor români câştigate în Competiţia Naţională „I. Perlea”, Slobizia în anul 2000.

Timp de un an, 2006 – 2007, a studiat cu bursă în Verona. În această perioadă a susţinut mai multe spectacole în Italia, Recital la Roma, Audiţie pentru Teatrul „G. Verdi”. Între anii 2008 – 2009, a făcut cursuri de canto, interpretare muzicală şi tehnică vocală la Academia de Muzică „Santa Cecilia” din Roma, Italia. Aici, a participat la un turneu de două luni cu Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”, a cărui solistă principală a fost din anul 2002 până în 2007.

În prezent, Natalia Buciuman poate fi găsită pe scena Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski”din Constanţa sau pe scena Operei Naţionale din Bucureşti. Ea declară că scena este locul în care îşi poate îmbina pasiunile, „scena îţi dă puterea de a te naşte din nou!”, spune solista.