For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Neville Marriner | George Enescu Festival
Neville Marriner

Neville Marriner

Începuturile carierei lui Sir Neville se datorează încurajărilor primite din partea familiei, urmate de studiile la vioară la Royal College of Music în Londra şi implicării sale ulterioare ca profesor la aceeaşi instituţie. Și-a dezvoltat cariera de dirijor sub îndrumarea lui Pierre Monteux, „maestrul” francez, alături de care au studiat mulți dirijori ai generației contemporane.

În 1959, un grup de muzicieni din Londra, conduși de Neville Marriner, au format Academia St. Martin-in-the-Fields, care a devenit curând un ansamblu muzical influent care interpreta muzică din sec. XVII și XVIII.

În prezent, Academia deține un repertoriu cuprinzător de muzică de cameră, muzică simfonică, corală și de operă, iar concertele de anvergură, festivalurile, turneele și înregistrările reprezintă aproximativ 30% din programul lui Sir Neville. De altfel, artistul deţine titlul de Preşedinte pe Viaţă al Academiei.

În ceea ce privește alte activități profesionale, Sir Neville concertează cu orchestre simfonice europene, americane sau ale Orientului Îndepărtat şi, ocazional, cu muzică de operă.

A primit două distincții pentru aportul său la muzica din țara natală, iar recent a primit distincții în Franța, Germania și Suedia.