For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Nobuko Imai | George Enescu Festival
Imai-Nobuko-03

Nobuko Imai

Cu talentul ei de excepţie, integritate muzicală și carismă, Nobuko Imai este considerată a fi una dintre cele mai remarcabile violiste a timpului nostru. După terminarea studiilor la Școala de Muzică Toho, Universitatea Yale și Juilliard School, ea a câştigat cele mai mari premii, atât la prestigiosul concurs internațional din München cât și la cel din Geneva.

Fost membru al distinsului Vermeer Quartet, doamna Imai îmbină o carieră solo internaționala cu diferite angajamente de predare. Ea a apărut cu numeroase orchestre prestigioase din lume, inclusiv cu Filarmonica din Berlin, Royal Concertgebouw, London Symphony, și Chicago Symphony. Fiind un muzician pasionat de cameră, doamna Imai a lucrat împreună cu diverși artiști proeminenți, cum ar fi Gidon Kremer, Midori, Isaac Stern, Mischa Maisky și Martha Argerich. În 2003, ea a format Michelangelo Quartet. Cvartetul a câștigat rapid reputație internațională și acum a devenit unul dintre cele mai bune cvartete din lume. Doamna Imai a dedicat o mare parte din activitățile sale artistice pentru a explora potențialul divers al violei.

Ea se întoarce în Japonia de mai multe ori pe an, pentru a ţine concerte în calitate de solist și în special pentru proiectul anual “Viola Space”. În 1995/1996 Nobuko Imai a fost director artistic al celor trei ediţii ale festivalului Hindemith de la Wigmore Hall din Londra, la Universitatea Columbia din New York și la Sala Casals în Tokyo. În 2009 a fondat Tokyo International Viola Competition, primul concurs internațional din Japonia exclusiv pentru violă. O discografie impresionantă de peste 40 de CD-uri prezintă înregistrările violistei pentru BIS, Chandos, Hyperion, Philips, Sony, printre altele. Nobuko Imai a predat că profesor la Academia de Muzică Detmold din 1983 până în 2003 și la Universitatea de Muzică din Geneva din 2003 până în iunie 2014. În prezent, ea predă la Conservatorul din Amsterdam, Kronberg International Academy, și la Universitatea Ueno Gakuen din Tokyo.