For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Oliver Triendl | George Enescu Festival
Oliver Triendl

Oliver Triendl

Pe tot parcursul carierei sale, pianistul Oliver Triendl și-a câștigat reputația unui artist extraordinar de versatil. Repertoriul său, care cuprinde muzică clasică, romantică, dar şi contemporană, se regăseşte în cele peste 50 de CD-uri înregistrate până în prezent.

Ca solist, Triendl a cântat alături de orchestre renumite, precum Orchestrele Simfonice din Bamberg și Munchen, Orchestra Filarmonică NDR, Filarmonica din Munchen, Orchestra de Cameră din Lausanne, Orchestra Mozarteum din Salzburg, Orchestra Filarmonică de Stat Cehă, Orchestra Simfonică Radio din Polonia, Orchestra Simfonică din Shanghai, Camerata St. Petersburg etc. Pasionat muzician de cameră, s-a alăturat unor artiști precum Christian Altenburger, Wolfgang Boettcher, Thomas Brandis, Eduard Brunner, Ana Chumachenko, James Ehnes, David Geringas, Sharon Kam, Rainer Kussmaul, Franois Leleux, Lorin Maazel, Marie Luise Neunecker, Paul Meyer și alții și a cântat împreună cu Cvartetele Auryn, Danel, Keller, Sine Nomine și Vogler String.

De asemenea, încurajează noile talente, între care Mirijam Contzen, Johannes Moser, Daniel Müller-Schott, Alina Pogostkina sau Claudio Bohórquez. În 2006, Oliver Triendl a fondat Festivalul Internațional de Muzică de Cameră Fürstensaal Classix în Kempten, regiunea Allgaeu din Bavaria.

Triendl, născut în 1970 în Mallersdorg, Bavaria, a câștigat numeroase competiții naționale și internaționale și a studiat pe parcursul vremii cu Rainer Fuchs, Karl-Heinz Diehl, Eckart Besch, Gerhard Oppitz și Oleg Maisenberg.

A concertat cu succes în multe festivaluri și în multe centre muzicale din Europa, America de Nord și de Sud, Africa de Sud, Russia, Japonia și China.