For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Pablo de Naverán | George Enescu Festival
pablo de naveran

Pablo de Naverán

Pablo de Naverán s-a născut în Barcelona și a început studiile de violoncel la vârsta de 11 cu Mihai Besedovschi. La vârsta de 17 ani el a fost ales să-și continue studiile la Academia Internațională de Muzică Menuhin din Gstaad. Profesorii săi au fost: Lord Yehudi Menuhin, Alberto Lysy și Radu Aldulescu. Toţi aceştia i-au influențat puternic cariera.

Mai târziu, el a luat lecţii cu Prof. P. Muller la Conservatoire Supérieur de Musique în Paris, unde a obţinut diploma de merit ca solist. El a câștigat mai multe concursuri naționale și internaționale, cum ar fi Concours International de violoncelle “Gaspar Cassado” și Concours National de Musique de chambre Jeunesses Musicales în Spania și premiul pentru interpretare de la College of Spain în Paris.

Pablo Naverán susţine concerte şi recitaluri ca muzician de cameră în Elveția, Germania, Franța, Belgia, Suedia, Austria, Italia, Portugalia, Spania, Ucraina, Argentina și Japonia. El este, de asemenea, invitat să cânte la festivaluri renumite: Cello Festival (Belgrad), Festival de Radio France (Montpellier), Menuhin Festival (Elveția), Salzburg Festival (Austria), MIDIS-Minimes (Bruxeeles), Prussia Cove (Anglia) Festival do Estoril (Portugalia), Festival di Pompei (Italia) sau Schubert Festival (Australia).

El a înregistrat mai multe CD-uri cu “Hilargi Classics” și “Style Productions”.

Pablo Naverán predă la Conservatoire Supérieur de Musique de Badajoz în Spania și este profesor rezident la Academia Internațională de Muzică Menuhin. În plus, el susţine masterclassuri constant în Elveția, Spania, Portugalia, Serbia, Franța și Argentina.