For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Pablo Ferrandez | George Enescu Festival
pablo fernandez

Pablo Ferrandez

„Pablo Ferrández va fi unul dintre cei mai buni violonceliști în viitor. Nu: este deja!”Rémy Louis, Diapason Magazine

Pablo Ferrández este câștigătorul multor competiții internaționale cum ar fi prestigiosul Concurs Internațional de Violoncel Paulo din Finlanda (poziția a doua), Prix Nicolas Firmenich, Premiul Edmond de Rothschild, Premiul pentru muzică Leyda Ungerer sau Competiția Internațională Liezen, printre altele.

Născut în Madrid în 1991, într-o familie de muzicieni, la vârsta de treisprezece ani a fost admis la prestigioasa  Escuela Superior de Música Reina Sofía unde a studiat cu Natalia Shakhovskaya, fiind premiat ca cel mai eminent student pentru patru ani consecutivi. În octombrie 2011, Pabla s-a alăturat Programul de Master al Academiei Kronberg unde a studiat cu Frans Helmerson,  finanțat de Sodalitas Stipendium. A studiat cu artiști de renume precum David Geringas, Philipp Müller, Gary Hoffman, Arto Noras or Ivan Monighetti.

I-au fost oferite burse din partea fundației Pau Casals și Juventudes Musicales de Madrid.

Pablo Ferrández a interpretat ca solist cu orchestre de top printre care și Orquesta Sinfónica de Radio Televisión Española, Orquesta Nacional de España, Kremerata Baltica, Orquesta Sinfónica del Principado de Asturias, Filarmonica Helsinki, Tapiola Sinfonietta, Orchestre National des Pays de la Loire sau Orchestra Filarmonică Stuttgart, printre altele.

A lucrat alături de dirijori ca Antoni Ros Marbá, Heinrich Schiff, John Storgards, Rossen Milanov, Radoslaw Szulc, Oleg Caetani, John Axelrod, Sergio Alapont sau Peter Csaba. A cântat muzică de cameră cu Gidon Kremer, Ivy Gitlis, Vilde Frang sau Ana Chumachenco.

Aparițiile sale ca solist și interpret de muzică de cameră au inclus concerte la evenimente importante din Europa ca Teatro del Liceu din Barcelona, Auditorio Nacional din Madrid, Shostakovich Hall din Saint Petersbourg sau Centrul de Muzică Helsinki.  Pablo a fost invitat frecvent la festivaluri faimoase ca Verbier, Mecklenburg-Vorpommern, Casals, Spivakov, Santander, Kronberg, Piatigorsky și  Sommets Musicaux de Gstaad.

Primul album al lui Pablo Ferrández (Dvorak și Schumann Concertos) a fost înregistrat cu Orchestra Filarmonică Stuttgart dirijată de Radosslaw Szulc și a fost foarte apreciată de către presa internațională: „ Pablo Ferrández, un interpret de o mare subtilitate, cu o tonalitate caldă, dă dovadă de un lirism impulsiv, care odată rafinat, îl face un interpret perfect pentru concertul lui Schumann, cu a sa eleganță melancolică și izbucniri de geniu neprevăzut.(Tim Ashley, The Guardian), „ Este în Dvorak unde Ferrández  se remarcă ca un violoncelist desăvârșit” ( Janet Banks, The Strad)

Pablo a înregistrat un al doilea album conținând concerte italienești de Rossini și Menotti cu Kremerata Baltica dirijat Heinrich Schiff.

Momentele principale ale acestui proiect și ale stagiunilor următoare includ concerte în Amsterdam, Tokyo, Paris (Louvre Auditorium), Florența (Maggio Musicale Fiorentino), Madrid (Auditorio Nacional) și Buenos Aires( Teatro Colón) cu orchestre precum  Filarmonica St. Petersburg, Orquesta Filarmónica de Buenos Aires, Orquesta Sinfónica de Galicia sau Württembergisches Kammerorchester Heilbronn și dirijori precum Yuri Temirkanov sau  Ryan McAdams.

Pablo Ferrández cântă la Stradivarius „Lord Aylesford” (1696) datorită fundației de muzică Nippon.