For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Polyphony Choir | George Enescu Festival
polyphony-choir

Polyphony Choir

“Unul dintre cele mai bune coruri mici apare acum în faţa publicului.” The Telegraph

Polyphony a fost înfiinţat de Stephen Layton în 1986 pentru un concert la King’s College Chapel din Cambridge. De atunci, corul a susţinut concerte şi făcut constant înregistrări, toate fiind primite foarte favorabil de critica din întreaga lume.

Într-un nou sondaj făcut de Gramophone Magazine, au fost aleşi printre cele mai bune coruri ale lumii – “corul lui Stephen Layton a devenit renumit atât pentru sunet, cât şi pentru versatilitate – abordând muzică veche, dar şi lucrări contemporane cum ar fi cele ale lui Eric Whitacre, întruchipează remarcabila tradiţie a excelenţei corale britanice în cel mai bun moment al său.”

Timp de peste un deceniu, Polyphony a ţinut anual concerte cu sala plină în care a interpretat Pasiunea după Sf. Ioan de Bach şi Mesia lui Handel la St John’s Smith Square. Aceste concerte au devenit eveniment notabile în calendarul musical londonez şi au fost transmise de BBC Radio 3 şi de EBU. Conform publicaţiei Evening Standard ‘nimeni, dar absolut nimeni nu interpretează Mesia lui Handel mai bine în fiecare an decât corul Polyphony’, iar Times o consideră ‘printre cele mai bune interpretări ale Pasiunii după Sf. Ioan … ascultate vreodată’.

Câteva succese recente include concerte cu Pasiunea după Sf. Ioan de Bach cu Orchestra of the Age of Enlightenment la Théâtre des Champs-Élysées, Paris, şi la Theater an der Wien, Viena; un concert cu Recviemul lui Mozart cu City of London Sinfonia la BBC Proms; şi apariţii pe scena Concertgebouw, din Amsterdam, în seria ZaterdagMatinees; Belfast Festival, în cadrul sărbătoririi a 50 de ani; Snape Maltings, la Aldeburgh, pentru a marca începutul comemorării lui Brittens; şi Three Choirs Festival din Gloucester cu Philharmonia Orchestra. Alte momente notabile includ apariţii regulate în festivaluri, inclusive la Aldeburgh Festival şi Cheltenham Festival, cât şi la RTE Living Music Festival din Dublin. De asemenea, are la active numeroase concerte în premieră cu lucrări de John Tavener în cinstea celei de-a 60-a aniversări a conpozitorului în cadrul seriei Barbican’s Great Performers şi lucrări de Arvo Pärt şi Pawel Łukaszewski.

Transmisiile radio includ momente remarcabile cu lucrări de Poulenc, Rautavaara, Tormis, Britten şi Grainger pentru BBC Radio 3, compoziţii de Arvo Pärt pentru RTE şi o transmisie EBU cu Oratoriul de Crăciun al lui Bach. Concertele peste hotare au avut loc în Franţa, Spania, Brazilia, Danemarca şi Ungaria.