For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ray Chenez | George Enescu Festival
Headshot portrait- Ray

Ray Chenez

Câștigător al prestigioasei Gale George London Award 2014, Ray Chenez își construiește cu rapiditate o carieră internațională în domeniul operei. Momentul său de debut în Europa a avut loc în sezonul 2014-2015 alături de Parnassus Arts Productions în rolul lui Marzia din „Catone in Utica” de  Leonardo Vinci la Opéra Royal de Versailles, Hessisches Staatstheater Wiesbaden, and  Festivalul Internațional Bergen.

În stagiunea 2015-2016 își va face debutul la Ateneul Român din București, România și la Teatrul din Viena tot în rolul lui Marzia din „Catone in Utica”, urmând să revină la Opéra Royal de Versailles și să debuteze pe scena Opéra National de Lorraine à Nancy în rolurile lui Nutrice și al lui Amore în noua producție „Orfeo” de Luigi Rossi, dirijată de către Raphaël Pichon.

În timpul sezonului 2014-2015 a debutat la Lincoln Center ca Sorceress în „Dido și Aeneas” de Purcell și a reluat rolul Cherubino în „Le Nozze di Figaro” la Nickel City Opera , un rol pentru care a primit recenzii frenetice în timpul debutului său canadian din sezonul 2013-2014 alături de Pacific Opera Victoria – CBC Radio afirmând „a cucerit inima audienței”, iar The Times Colonist  a declarat: „Ceea ce Chenez reușeste să facă într-un registru de tip mezzo este incredibil din punct de vedere tehnic și adesea tulburător, iar versiunea sa de Cherubino este atât nostimă, cât și sugestivă totodată”, iar   Revista CVV  l-a laudat pentru „tehnica impresionantă de contratenor și gesticulația amplă”.

Ray Chenez s-a născut în orașul Lockport din New York (USA), completându-și studiile de canto la Universitatea de Stat New York – Fredonia și Florida State University. Este câștigătorul concursului de audiții organizat de către Opera Națională a Consiliului Districtual printre multe alte astfel de competiții. În calitate de artist de studio la Opera Santa Barbara din California, a interpretat rolul principal din opera „Orphée et Eurydice” de Gluck. În plus față de acest lucru, reprezentația sa a inclus cântece din repertoriul lui Handel, Bach și Bernstein.