For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Roger Norrington – George Enescu Festival
Sir_Roger_Foto-ManfredEsser14

Roger Norrington

Sir Roger Norrington provine dintr-o familie muzicală din Oxford, Marea Britanie, şi a început să cânte la vioară şi din voce la o vârstă fragedă. A studiat Istoria la Westminster School şi Literatura Engleză la Universitatea Cambridge University, unde a făcut parte din corul universităţii. Experienţa de mai mulţi ani în muzica de vârf produsă de amatori, în timp ce lucra ca editor de manuale şcolare, s-a concretizat în revenirea la studiile muzicale la Royal College of Music din Londra, el orientându-se către o carieră profesională de cântăreţ şi dirijor.

În deceniile 1980 şi 1990, Norrington a fost extrem de căutat ca dirijor invitat, lucru care se întâmplă şi în prezent. A lucrat în Marea Britanie la Covent Garden şi la English National Opera, cu BBC Symphony şi cu orchestre filarmonice. A fost dirijor şef al Bournemouth Sinfonietta. În străinătate, a apărut cu Berlin Philharmonic, Vienna Philharmonic, Royal Concertgebouw Orchestra, Orchestre de Paris. În SUA a concertat alături de orchestre din New York, Washington, Boston, Chicago, Cleveland, Philadelphia, San Francisco şi Los Angeles.

Începând din 1998, Norrington este dirijor principal al Stuttgart Radio Symphony Orchestra (SWR), iar până în 2006 a ocupat acelaşi post la Camerata Salzburg.

Din stagiunea 2011/12, este dirijor principal al Zurich Chamber Orchestra. În 2012, i s-a acordat Ordinul de Merit al Republicii Federale Germană, singura decoraţie federală acordată de Germania, pentru colaborarea cu RSO Stuttgart.