For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Sarah Maria Sun | George Enescu Festival
sarah-maria-sun-by-ruediger-schestag-1-280

Sarah Maria Sun

Soprana Sarah Maria Sun a început să cânte la vârsta de 10 ani. A studiat la Köln și Stuttgart și și-a continuat studiile cu Sybille Knappe și Darinka Segota. Cântă în mod special repertoriul secolelor XX și XXI fiind foarte specializată în interpretarea muzicii prezentului. De aceea, apare alături de orchestre precum Filarmonica din Berlin sau Leipzig Gewandhaus, precum și în ansambluri ca Ascolta, Ensemble Modern, Musikfabrik Cologne, Les Percussion de Strasbourg, Ensemble Recherche, Sinfonietta Leipzig sau cvartete de coarde ca Arditti, Aron sau Minguet.

În afară de lied, operă sau oratoriu, repertoriul său include sute de piese din repertoriul contemporan intepretate al operele germane de la Berlin, Düsseldorf, Leipzig, Mainz, Mannheim and Stuttgart.

În 2007 a devenit soprana solistă a ansamblului Neue Vocalisten din Stuttgart. De mai mult de 30 de ani, Neue Vocalisten s-a aflat în avangarda muzicii contemporane, lucrând îndeaproape cu compozitori, explorând și extinzând tehnicile vocale în cadrul muzicii vocale noi și a muzicii de teatru. Acest ansamblu se bucură de un respect internațional și a performat peste tot în lume.