For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Sebastian Weigle | George Enescu Festival
sebastian weigle

Sebastian Weigle

Născut în Berlin, Sebastian Weigle a învățat cum să cânte la cornul francez, la pian şi cum să dirijeze la Academia de Muzică Hanns Eisler. În 1982 a fost numit cornistul-solo principal al Staatskapelle Berlin. Din 1997 până în 2002 şi-a îmbogăţit repertoriul ca Staatskapellmeister la Berlin Staatsoper. Între anii 2004 şi 2009 a lucrat ca director muzical general la Gran Teatre del Liceu în Barcelona şi a ocupat aceeaşi poziţie la Opera din Frankfurt începând cu sezonul 2008/09. Acolo, şi-a făcut debutul 2002/03 cu „Salome” a lui Strauss, urmat de premiera „Die Frau ohne Schatten”. Datorită succesului extraordinar al acestei producţii, a fost votat „Dirijorul Anului” în 2003 de către criticii revistei Opernwelt. Acest premiu îi fusese deja acordat de trei ori în Barcelona: în 2005 pentru dirijarea producţiei „Parsifal”, în 2006 pentru „Die Tote Stadt” de Korngold şi în 2010 pentru cum a dirijat „Tristan şi Isolda”.

Angajamentele l-au adus, printre altele, la Deutsche Oper Berlin, la Dresden Staatsoper, la Metropolitan Opera New York, la Vienna Staatsoper şi la opere din Cincinnati şi Sydney, precum şi din Japonia. Până în 2011, a condus întregul ciclu de cinci ani al interpretării „Die Meistersinger von Nürnberg” la Festivalul Bayreuth. Cu aceeaşi operă care l-a dus la Festivalul Primăverii din Tokyo în 2013, Sebastian Weigle a debutat în sezonul 2013/14 la Opera din Zurich. În plus, a dirijat „Salome” a lui Richard Strauss la Hamburg State Opera în aprilie 2014 şi „Die Frau ohne Schatten” la Festivalul Operei din Munchen din 2014.

Sebastian Weigle primeşte, de asemenea, în mod regulat, invitaţii din partea diferitelor orchestre, precum Stuttgart Radio Symphony Orchestra, Staatskapelle din Berlin, Dresden şi Weimar, Vienna Radio Symphony Orchestra, NHK Symphony Orchestra Tokyo şi Tokyo Philharmonic Orchestra.

Înregistrări muzicale ale operelor lui  Beethoven, Mozart, Rott şi alţii, dar şi numeroase producţii de operă a Operei din Frankfurt au fost publicate, sub îndrumarea sa, pe CD şi DVD. Un ciclu de poeme simfonice de Richard Strauss împreună cu Opera din Frankfurt şi Museum Orchestra lansate de către Oehms Classics urmează a fi publicate.