For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Sophia Reuter | George Enescu Festival
sophia reuter

Sophia Reuter

Sophia Reuter s-a născut la Dresda și provine dintr-o familie cu rădăcini adânci în industria muzicală. A luat primele lecții de vioară la Klaus Hertel în Leipzig, la vârsta de 10, fiind cel mai tânăr câştigător al Concursului Bach din Leipzig și a câștigat premiul 1 la Concursul de Muzică din Weimar, 1988.

În 1989 a avut oportunitatea de a obține o audiție la Yehudi Menuhin, care a invitat-o apoi să studieze la academia lui. La academie a studiat vioara, viola și muzica de cameră cu Yehudi Menuhin și Alberto Lysy. După aceea, ea a participat la cursuri de perfecţionare susţinute de personalităţi renumite, cum ar fi Ruggiero Ricci, Pierre Amoyal, Igor Oistrakh, Corrada Romano. De atunci, ea a apărut la unele dintre cele mai importante centre muzicale ale lumii ca solist şi muzician de cameră. Numeroasele sale turnee au purtat-o în Franța, Italia, Spania, Marea Britanie, SUA, America de Sud, Asia, etc.

Ea a fost lector la Academia Internațională de Muzică Menuhin între 1996-2000 și la Academia de Vară de la Mozarteum, Salzburg, între 1998-1999 iar din 2002 lucrează constant cu BJSO la Orchestra Academiei Bavareze, Hammelburg. În 2001 s-a întors în Germania și şi-a perfecţionat studiile la violă timp de 2 ani cu profesorul Alfred Lipkaan la Hochschule für Musik “Hanns Eisler” din Berlin.

Sophia Reuter a înregistrat mai multe CD-uri ca solist şi muzician de cameră, a fost liderul departamentului de viole la Orchestra Filarmonică din Hamburg și din 2006 a fost prim-violonistă la Deutsche Oper am Rhein / Duisburg Philharmonic Orchestra.

Din 2009 ea este invitată periodic în calitate de prim-violonistă la Liceu Barcelona în Spania.

Din 2012 Sophia Reuter este prim-violonistă la Deutsche Oper Berlin.