For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Sophie Junker – George Enescu Festival
sophie-JUNKER

Sophie Junker

Tânăra soprană belgiană Sophie Junker a studiat la IMEP (Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie) în Namur, și la Guildhall School of Music and Drama în Londra. Aceasta este bursieră a Samling și câștigătoare a locului I în cadrul London Handel Competition din 2010 precum și a Competiției Internaționale Cesti din 2012. Sophie studiază împreună cu Yvonne Kenny.

Repertoriul de operă al Sophiei include rolul Sussanei din „Le Nozze di Figaro”, Marzelline din „Fidelio”, Serpetta din „La Finta Giardiniera”, Despina din „Cosi fan tutte”, Atalanta din „Xerxes”, Adina din „L’Elisir d’Amore”, Zdenka din „Arabella and Sophie – Werther in scenes” și a cântat de asemenea rolul Mariei în „West Side Story” a lui Bernstein sub dirijiarea lui David Miller.

În ultimul său an petrecut la Guildhall, a cântat rolul Constance în „Dialogues des Carmélites” și rolul principal în opera „Rita” a lui Donizetti. Sophie a interpretat și rolul Almirenei în „Rinaldo” pentru opera Glyndebourne.

În sezonul trecut, a debutat la ENO (Italian woman, Spirit) în „Medea” de Charpentier, precum și, pe scena Operei Nantes – Angers în rolul de Amour în „Orphée de Glück”.

În această vară a interpretat rolul Belinderi în opera „Dido și Aeneas” a lui Purcell pentru Innsbruck Festwochen die Alten Muziek și Lucy în „Telephone de Menotti” pentru festivalul Consonances în St Nazaire.

Consolidându-și rapid o carieră în lumea barocă, Sophie și-a făcut apariția alături de cele mai prestigioase ansambluri ca The King’s Consort, The Academy of Ancient Music, The Wiener Akademie, The Bach Collegium of Japan și The English Concert.

Printre cele mai recente roluri, sunt incluse cel din proiectul lui Graham Johnson – Vaughan Williams, The creation of The Fairy Dream de Harvey Brough la Barbican și Queen Elizabeth Hall, Coryphée din Alceste de Gluck la Cadogan Hall, un  recital solo la faimoasa „Palais des Beaux-arts” din Brussels, o celebrare a cântecelor lui Schubert la Barbican Centre, un recital al liedurilor lui Schumann pentru Festivalul de Lied din Oxford și Cantata BWV 201 de Bach la King’s College Chapel în  Cambridge.

Sophie a încântat audiența alături de King’s Consort în spectacolul „Trois Leçons de Couperin” în Valencia, Madrid și în Santiago de Compostella împreună cu Bach Collegium Japan și Masaaki Suzuki în Hunting Cantata de Bach, care a fost înregistrată pentru Bis, cu Wiener Akademie în spectacole de St Matthew Passion în Vienna și Pamplona și la Göttingen Festival în Esther – Handel alături de Laurence Cummings.

Proiecte mai recente includ o înregistrare pentru Harmonia Mundi a Charpentier și Carissimi cu La Nuova Musica ensemble, spectacole cu Academy of Ancient Music la Wigmore Hall și în Cambridge, The King Arthur  cu La Fenice, și rolul principal în  „Magdalena de Caldara” împreună cu ansamblul belgian Les Mufatti.

Printre planurile viitoare se numără „Constance Dialogues des Carmélites” cu Nantes/Angers Opera, Wanda în „La Grande Duchesse de Gérolstein”, Papagena în „Die Zauberflöte” la l’Opéra de Wallonie, Liège și își va relua rolul de Amour  în Moscova.