For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ștefan Vinke | George Enescu Festival
vinke__25_

Ștefan Vinke

Tenorul german Ştefan Vinke a terminat masteratul în arta voclă, pedagogie vocală, și muzică sacră la Academia de Muzică din Köln. Din 1999 până în 2005 a apărut în mod constant la Teatrul Naţional Mannheim și a intepretat roluri eroice în calitate de tenor, inclusiv Tristan, Parsifal, Logengrin și Siegmund în Tristan und Isolde, Parsifal, Lohengrin și Die Walküre de Wagner, Florestan în Fidelio de Beethoven, și alte roluri principale ca tenor , inclusiv Idomeneo în Idomeneo de Mozart, Don José în Carmen de Bizet, și Hoffmann în The Tales of Hoffmann de Offenbach.

Următorii ani au urmărit debutul de succes din SUA ca Bacchus în Ariadne auf Naxos de Strauss la Opera Philadelphia, Nomadul în Intolleranza 1960 de Luigi Nono, Andrea Chénier în Andrea Chénier de Giordano, și Jimmy Mahony în The Raise and Fall of the City of Mahoganny de Kurt Weill.

Vinke l-a intepretat pe Siegfried în Siegfried de Wagner, la Opera din Köln, Teatrul La Fenice, Teatrul Național de São Carlos din Lisabona, Opéra National du Rhin din Strasbourg, Deutsches Nationaltheater din Weimar, Deutsche Oper Berlin, și la Festivalul de Paști din Salzburg. În ultimii ani, el a avut rolurile principale ca tenor în toate producțiile lui Wagner la Opera din Leipzig. În vara anului 2011, Vinkle a avut rolul lui Stolzing și Tristan în Die Meistersänger von Nürnbergand și Tristan und Isolde de Wagner în cadrul Festivalului Bayreuth. El face parte din grupul restrâns de tenori care cântă constant repertoriul dramatic complet al lui Richard Wagner.

Repere viitoare includ apariţii în rolul lui Siegfried la Opera House din  Boston, Canadian Opera Company, și Gran Teatre del Liceu din Barcelona; Drum Major în Wozzeck de Berg la Chicago Lyric Opera; și Tannhäuser în Tannhäuser de Wagner la Deutsche Oper din Berlin.

În afară de prezența să puternică pe scena de operă, Ştefan Vinke este cerut de public, fiind un cântăreţ al cărui repertoriu amplu este redat cu naturalețe în toate stilurile și locurile de interpretare. Angajamentele acestuia l-au purtat în întreaga Europă, America, Asia și Israel.