For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Valentina Svyatlovskaya | George Enescu Festival
Jouk-Oosterhof_KCO_ValentinaSvyatlovskoya

Valentina Svyatlovskaya

Valentina Svyatlovskaya s-a născut în St. Petersburg și a început să cânte la vioară la vârsta de cinci ani. La vârsta de 10 ani a fost acceptată la Conservatorul St. din Petersburg unde a studiat cu prof Lev Ivashenko, un professor de excepţie. Mai târziu, ea a continuat studiile cu virtuozul violonist Mihail Gantwarg. În acest timp ea a apărut de mai multe ori în calitate de solist alături de Orchestra Filarmonică St. Petersburg, în Rusia, Suedia, Anglia și Germania. A studiat în continuare la Conservatorul din Sankt Petersburg sub îndrumarea Prof. Alexander Stang. Valentina Svyatlovskaya a câștigat competiții naționale și internaționale de vioară: premiul 1 “Virtuosi of the Year ” și ” Young Talent Festival “, care a fost numit după celebrul dirijor Evgheni Mravinsky. Doi ani mai târziu, ea a câştigat premiul 1 în cadrul competiției R. Molinari din Gstaad, urmată în 2005 de premiul II la Concursul Internațional “Valsesia Musicale”, Italia, și la scurt timp după aceea “Prix Lipizer”, Italia, împreună cu premii adiţionale: cel mai bun concert Mozart și cel mai bun concert Khachaturian.

Ca recunoaştere a talentului ei, ea a putut participa în calitate de violonist la Fundaţia Clasică “Little Dreams” de Phil Collins.

În 2004 s-a numărat printre ultimii 6 finaliști în competiția internațională de la Geneva. În 2006, a participat la concursul internațional din Indianapolis, care i-a adus aproximativ 10 recitaluri în Indiana. În 2007, Valentina Svyatlovskaya şi-a obţinut diplomele: diploma de solist la Conservatorul St. Petersburg şi absolvent al Academiei Internaţionale de Muzică Menuhin din Gstaad, unde a studiat sub Alberto Lysy și Liviu Prunaru pentru o perioadă de 6 ani. În acelaşi an, a fost angajată de către Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam. În 2009, a participat la concursul “George Enescu”, în care a primit premiul pentru cea mai bună Sonată de “Enescu”, iar apoi a fost invitată la concerte și recitaluri la “Muzeul Naţional G.Enescu”: în următorii ani ea a participat şi la alte concursuri. A fost semi-finalistă la Concursul Indianapolis 2011 și la Competiţia Queen Elisabeth 2012. În 2011, ea a interpretatat Anotimpurile de Antonio Vivaldi cu Orchestra de Cameră Concertgebouw.

Valentina Svyatlovskaya cântă la o vioară construită de Andrea Guarneri în 1676, Fundația Tharice.