For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Vasily Khoroshev | George Enescu Festival
Vasily Khoroshev

Vasily Khoroshev

Vasily Khoroshev este unul dintre cei mai promiţători contratenori ai zilelor noastre. Khoroshev s-a născut în Rusia în 1986. Din 2005 a studiat la Conservatorul de Stat „PI Ceaikovski” din Moscova, clasa prof. Petru Skusnichenko. A câștigat deja un număr mare de premii internaționale.

Khoroshev a debutat în sala Bolshoi, Moscova (2006) în rolul Cherubino (Nunta lui Figaro, de Mozart). În 2010 a interpretat Spiritul în opera Dido și Aeneas pe scena de la Lausanne Opera House. În toamna aceluiași an, Vasili Khoroshev interpretat rolul Arthemis din Phaedra, de Hans Werner Henze, interpretare foarte bine apreciată în revista Opernglas. În timpul stagiunii 2011/12, Khoroshev a interpretat rolul Cleone în opera Alessandro de Handel (înregistrat de Decca Classics). În acelaşi an a colaborat cu compania La Fura dels Baus, luând parte la un turneu cu Carmina Burana. Khoroshev a debutat la Opera din Frankfurt, în premiera Das Spiel von Seele und Körper (Rappresentazione di anima e di corpo).