For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Vladimir Babeshko | George Enescu Festival
Vladimir Babeshko

Vladimir Babeshko

Vladimir Babenshko s-a născut în Kazan, Rusia pe 11 februarie 1984.

A primit primele lecții de vioară la o școală specială pentru copii talentați din orașul natal. La vârsta de 13 ani s-a schimbat   pentru violă și și-a completat studiile în 2009 cu prof. Olga Habibulina la colegiul de muzică de acolo.

De-a lungul studiilor sale Vladimir Babeshenko a luat parte de asemenea și la cursuri de perfecționare cu profesorul Yuri Bashmet în Moscova pe care le-a continuat cu același profesor în anii umători în Siena. Din 2006 a studiat la Colegiul de Muzică și Arte Frankfurt am Main cu profesorii Jörg Heyer și Ingrid Zur.

Vladimir Babenshko a câștigat numeroase premii în competiții naționale și internaționale și a fost premiat și cu burse: în aprilie 2002 a câștigat premiul întâi în competiția intenațională pentru  instrumente de coarde categoria tineri și a primit în acest context distincții din partea fundațiilor Vladimir Spivakov și Vladimir Krainev. În iunie 2003 a câștigat premiul întâi la competiția internațională pentru tineri muzicieni „Koka” în Moldova, iar în 2007 a câștigat premiul întâi la competiția DAAD din Frankfurt am Main.

Vladimir Babenshko a primit o bursă din partea „Tinerilor talentați ai Federației Ruse”  și din partea președintelui Federației Ruse. Încă din 2008 primește o bursă din partea „Villa Musica Rhineland Palatinate” și a fost premiat de către „Deutsche Stiftung Musikleben”.

În 2009 a participat cu succes în „Carl-Flesch-Akademie”în Baden-Baden cu profesorul Hartmut Rohde, a câștigat Premiul Violei Rodhe și a fost angajat ca solist cu Orchestra Filarmonică Baden-Baden. Repertoriul câștigătorului a inclus un concert de violă de Bela Bartok.

Între anii 2005 și 2008 Vladimir Babeshko a fost interpret solo la violă la Festivalul de Muzică al Academiei Orchestrei Schleswig-Holstein și colaborează frecvent cu maestrul Cristoph Eschenbach din 2007.

În 2008 Vladimir Babeshko a luat parte la festivalul „Muzica de cameră conectează lumea” din Kronberg și a cântat în programe variate de muzică de cameră cu Gidon Kremer, Gary Hoffman și Lynn Harrell, precum și la Festivalul Lockenhaus din Austria.

Concertele solo cu pianista Ksena Bashmet l-au adus înapoi în Rusia în 2009. Din noiembrie 2009 Vladimir Babeshko a primit o bursă din partea prietenilor fundației Anne-Sophie Mutter.

Între 2008 și 2010 a urmat cu regularitate cursuri de perfecționare cu Yuri Bashmet la Accademie Chigiana in Siena, Italia.

În 2010 Vladimir Babshko a participat la Verbier Festival Academy ( unde a urmat cursuri de perfecționare cu Yuri Bashmet, Nobuko Imai, Lawrence Power).