For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Voicu Enăchescu | George Enescu Festival
voicu enachescu

Voicu Enăchescu

Fondatorul Corului de cameră Preludiu, dirijorul Voicu Enăchescu, s-a născut la data de 24 mai 1943. A fost student al Academiei de Muzică București, unde i-a avut ca profesori pe Zeno Vancea, Alexandru Pașcanu, Petre Crăciun și Constantin Romașcanu. Din 1991 este director al Centrului Național de Artă Tinerimea română.

De-a lungul timpului, Voicu Enăchescu a dirijat corurile Filarmonicilor din țară – Craiova, Iași, București și a susținut workshop-uri de specialitate cu coruri din Franța și Olanda.

Cei 40 de ani de existență ai Corului Preludiu înseamnă peste 300 de înregistrări radio și tv, un disc Electrecord și trei CD-uri, peste 1500 de concerte în țară, în Europa, Asia, Statele Unite ale Americii, participări la festivaluri de prestigiu. Voicu Enăchescu și Corul Preludiu au primit premiile pentru cel mai bun dirijor și premiul I și medalia de aur la Festivalul Coral Internațional din Beijing, China (2002, 2012).

Voicu Enăchescu este, din 1998, președintele Asociației Naționale Corale din România. În 2004 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural în Grad de Comandor pentru Promovarea Culturii”.