For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Wei Lu | George Enescu Festival
wei_lu

Wei Lu

Cunoscut ca unul dintre cei mai tineri concert-maeștri din lume, violonistul Wei Lu are deja asigurată o carieră de succes ca artist invidiată de mulți alții. După trei runde de audiții, domnul Lu a fost numit prim violonist al Deutsches Symphony-Orchester Berlin ( fosta Berlin Radio Symphony Orchestra) în 2004, poziție care a necesitat șaptesprezece audiții pentru a fi completată.

Fiind invitat frecvent să fie concert maestru al orchestrelor de elită din întreaga lume cum ar fi Orchestra Simfonică Montreal, Opera din Nurnberg, Filarmonica Seoul și Orchestra Filarmonică Asia, domnul Lu a fost recent invitat să fie concert maestru al Filarmonicii din Berlin, devenind astfel primul chinez care a avut această onoare.

Domnul Lu este ocupat  susținând recitaluri  în SUA, Germania, Italia, Austria, Polonia, Elveția, Spania, Japonia, Singapore, Malaesia, Hong Kong, Macao și China când nu coordonează orchestrele și este solist în  Orchestra Simfonică Phoenix, Orchestra Simfonică Savanna, Orchestra Simfonică Națională de Radio din Polonia, Philharmonie der Nationen (Achtung! Klassik de ZDF), Orchestra Europeană de Tineret, Orchestra Simfonică SSO (Sydney Opera House), Orchestra Simfonică Sendai, Orchestra de Cameră Macao, Orchestra Simfonică Naționlă din China, Orchestra Simfonică Singapore, Orchestra Simfonică Shanghai și Orchestra Festivalul Chinezesc. A concertat  și a avut turnee frecvent alături de Anne-Sophie Mutter și a fost invitat special împărțind scena cu Ruggiero Ricci la aniversarea acestuia de 85 de ani. Domnul Lu este membru al Cvartetului  de Coarde „Marele Zid” care a reprezentat cu mândrie Marele Zid Chinezesc într-un film documentar ca unul dintre cele șase situri istorice din Beijing pentru Națiunile Unite. Cvartetul va lansa abumul lor de debut la începutul lui 2011.

Nativ din Beijing, China, domnul Lu a început să ia lecții de vioară de la tatăl său la vârsta de trei ani. La nouă ani, a fost acceptat de către renumitul pedagog și profesor de vioară Yao-Ji să studieze la Conservatorul Central de muzică din Beijing. În 1997, după un spectacol ascultat de violonista  Anne-Sophie Mutter, aceasta l-a invitat personal pe domnul Lu să devină primul violonist care se alătură Fundației Anne-Sophie Mutter. Cu sprijinul fundației, domnul Lu a avut oportunitatea de a studia cu profesorul Franco Guill în Indiana (SUA), profesorul Herman Krebbers în Amsterdam( Olanda) și profesorul Ingolf Turban în Stuttgart (Germania). A fost de asememena apreciat de artiști precum  Isaac Stern, Ruggiero Ricci, Itzhak Perlman, Salvatore Accardo, Igor Oistrakh, Ida Handel, Uto Ugi, Henry Meyer și Yuri Bashmet. Câteva dintre premiile pe care domnul Lu le-a câștigat  în timpul studiului includ locul al treilea la cea de-a doua ediție a Competiției Internaționale pentru Tineri Muzicieni Tchaikovsky (1995), primul loc la cea de-a cincea ediție a Competiției Naționale pentru vioară din China (1993) și de trei ori câștigător la Competiția de Vioară desfășurată la Beijing.

Domnul Lu predă la Academia de Muzică  Internațională „Marele Zid” din Beijing în timpul verilor, fiind numit și Consilier Onorific al Orchestrei Simfonice pentru tineret Macao.

Printr-un împrumut generos de la o adunare privată din Singapore, domnul Lu cântă la o vioară fabricată la sfârșitul secolului al XVII-lea de Amati. El este un artist al Asia Pacific Arts Management Ltd.